Yurtdışındaki 55 Şeyhden Erdoğan'a destek çağrısı

14 Mayıs seçimleri öncesi, yurtdışında bulunan tarikatlar ortak açıklama yaptı. 55 şeyh, Erdoğan'a destek verdiğini duyurdu.

12 Mayıs 2023 Cuma 14:45
Yurtdışındaki 55 Şeyhden Erdoğan'a destek çağrısı

14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala yurtdışındaki bazı şeyh ve tarikatlar ortak açıklama ile Erdoğan'a desteklerini ilan etti. 

55 ŞEYHTEN ERDOĞAN'A DESTEK

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Müslüman Kardeşler örgütüne bağlı Dünya Müslüman Alimler Birliği başkanı ve Libya müftüsünün de aralarında bulunduğu 55 şeyh, Müslümanları seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’yi desteklemeye davet etti.

Açıklamada Türkiye’nin G-20 ülkeleri arasına girdiğinden, elektrikli araba ve insansız hava araçlarının üretilmesinden bahsedilirken muhalefetin Türkiye ve İslam dünyası düşmanlarından destek aldığı iddia edildi. 

ONLAR DA MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemindeki politikasının Müslümanlara çok fayda sağladığı her takipçi tarafından bilinmektedir. Tesettürde ve diğer konularda dayatılan ısrarı kaldırdı, camiler ve Kuran hafızları çoğaldı.

Türkiye, uluslararası alanda güçlü bir aktör haline geldi ve G-20’ye girdi. Sağlık alanında kalkınma yaşadı, kendi elektrikli arabasını, zırhlı araçlarını, uçak gemisini ve insansız hava araçlarını üretti.

Karşı taraf (muhalefet), Türkiye ve İslam dünyası düşmanlarından aldığı desteği kimseden saklamıyor.

Bu seçimlerde oy kullanma hakkı olan Müslümanlar, Erdoğan ile partisinin ve onun bir bölümüne değindiğimiz seçkin reform projesi lehine oy kullanmalıdır. Bu hakka sahip olmayan Müslümanlar, Türkiye’deki kardeşlerine her biri elinden geldiğince mali, medya, siyasi ve diğer konularda destek vermeli ve Allah’a dua etmelidir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.05.2023 14:52
Anahtar Kelimeler:
HocaşeyhlerşeyhTarikatlar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol