'İşsizliğin Sorumlusu En Son Devlettir Önce...'

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, "insanların Allah tarafından işsiz kalması ve kötülüklere bulaşması halinde sorumluluğun kimlerde olacağı" sorusunun cevabını verdi.

28 Şubat 2021 Pazar 13:19
'İşsizliğin Sorumlusu En Son Devlettir Önce...'

Bir dönem AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'fetvacısı' olarak bilinen Hayrettin Karaman, Yeni Şafak'taki köşesinde "Kötülük problemi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Karaman, "İş vermezse Allah, geçim olmuyor, geçim olmayınca kötülüklere bulaşıyor insan, sorumluluğu kim alacak?" bi soru üzerine verdiği yanıtta, "kişinin bir kusuru ve eksiği bulunmadığı halde geçimini sağlayacak iş bulamıyorsa akrabalarının yakınlık sırasına göre onun geçimini sağlamakla yükümlü olduğunu", "bunların da vazifeleri yapmamalarına haline sıranın hayır kurumlarına ve devlete geçeceğini" öne sürdü.

Karaman'ın işsizlik sorununa yönelik soruya cevabının tamamı şöyle:

"İslam öğretisinin ortaya koyduğu “Allah’ın kanunu” şöyledir:

Kişi, sorumluluk çağına gelince geçimini sağlayacak ve bunun da ötesinde ümmetin ihtiyaçlarını karşılayacak faaliyetlerde bulunacaktır, tabii bunu yapabilmek için gerekli donanımı da eğitim ve öğretim ile elde edecektir. Kişinin bir kusuru, eksiği bulunmadığı halde geçimini sağlayacak iş bulamıyorsa akrabası, yakınlık sırasına göre onun geçimini sağlamakla yükümlüdür. Bunlar da yoksa veya vazifelerini yapmıyorlarsa sıra hayır kurumlarına ve devlete gelir. Bu İslâmî kanuna göre İslam toplumu içinde hiçbir kişi, aç ve açık, temel ihtiyaçlarından mahrum kalmaz ki, yoksulluk yüzünden kötülüğe bulaşsın!"

YOLSUZLUK HIRSIZLIK DEĞİLDİR DEMİŞTİ!

Karaman özellikle 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları döneminde açıklamaları ile gündem yaratmış, 21 Aralık 2014'te Yeni Şafak'ta yayımlanan yazısında, "Yolsuzluk başka hırsızlık başkadır" ifadesini kullanarak, "Yolsuzluk da ayıp, günah ve suç olduğu halde tarifi ve hükmü bakımından hırsızlık değildir, hukuki sonuçları ve cezası farklıdır" demişti. 

'YOLSUZLUKTA 90'LI YILLARI SOLLADIK'

YOLSUZLUĞU YAPAN DEĞİL BİTİREN DENETLENECEK

BİR İŞSİZLİK AÇIKLAMASI DA ESKİ BAŞBAKAN ÇİLLER'DEN

Cumhur ittifakına desteğiyle bilinen Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller, 24. yılında 28 Şubat sürecinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"28 Şubat'ın ardından batan bankalar, Türkiye'yi büyük krize soktu. Bu krizin maliyeti 291 milyar dolar. Bunları, gençlerimiz darbelerin maliyetini anlasın diye anlatıyorum. Bugün gençliğin en önemli sorunu işsizlik. Bu 291 milyar dolar ile gençlerimizin işsizlik sorununu çok büyük ölçüde çözebilirdik. Mağdur edenler ve mağdur olanlar hepimiz aynı platformda buluşup, demokrasinin evrensel değerleri üzerinde anlaşabilirsek, ülkemizi sadece muasır medeniyetler seviyesine çıkaramayız aynı zamanda bu ülkeyi büyük bir aşamadan geçiririz. Nihayet millet ne yaptı? Bizleri tasfiye etti ve AK Parti iktidarına şans verdi ve onlar da darbeleri bitirdiler. Vesayet dönemini bitirdiler. Şimdi bize düşen yine demokrasinin yüksek platformunda birleşmek burada, herkese yer var. Darbeleri, vesayet dönemini bitirdik ama henüz birleşmedik, topyekun birleşmeyi yine burada yapabiliriz. Çünkü hepimiz için tek bir Türkiye var."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.02.2021 13:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol