Olay Sözler! 'Yolsuzlukta 90'lı Yılları Solladık...'

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü eski Müdürü Adil Serdar Saçan, Atakan Sönmez’le Satır Arası programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Saçan, “Yolsuzluk bakımından 90’lardan da daha kötü bir tablo var” diye konuştu.

19 Haziran 2020 Cuma 14:47

Mafya ve çetelerin siyasetin ve bürokratın yol vermesi sayesinde faaliyet yürüttüğüne dikkat çeken Saçan, “Eğer bir yerde hırsızlık varsa, oradaki karakolda görevli emniyet amiri ya bu hırsızlığa ortaktır ya da acemidir. Eğer bir ülkede mafya varsa, iktidar ya bu işin ortağıdır ya da acemidir” ifadelerini kullandı.

‘Kabadayılık’ diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Adil Serdar Saçan, “O kendine kabadayı diyenlerin teşkilatları, arkalarında organizasyonları yok mu?’ diye sordu.

Türkiye’nin bugün şiddet açısından 90’lara dönmesinin mümkün olmadığını belirten Saçan, “Ancak yolsuzluk bakımından 90’lardan da daha kötü bir tablo var” diye konuştu.

Saçan daha önce de gündeme yönelik şu değerlendirmeleri paylaşmıştı:

" Memleketin çivisini çıkardılar. Zannediyorlar ki bu iyi bir şey... Tarih, kitap, hatta kutsal kitapları bile okumadıkları ne kadar açık.!! Yazık..."

"Mafyanın siyaseti olmaz. Milliyetçisi, vatanperveri olmaz. Mafyanın namuslusu olmaz. Mafyanın vicdanı olmaz. Milletin cebindeki parayı zorla alandan adam da olmaz."

"En büyük zalimler cahillerden çıkar. Güç ellerinde değilken mazlumu, mağduru oynarlar. Gücü ele geçirince akla hayale gelmeyecek zulümler yaparlar."

ADİL SERDAR SAÇAN KİMDİR?

Adil Serdar Saçan, (d. 21 Eylül 1962,Elazığ), eski polis, yazar, hukukçu ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü eski müdürü.

1998 yılında kurduğu İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğününün başkanı olarak pek çok önemli soruşturma yürüten Saçan, hakkında açılan ve halen mahkemeleri süren soruşturmalar sebebiyle polislikten ihraç edildi.

24 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Güneşli Basın Ekspres Yolunda belediye çöp kamyonundan arabasının üzerine düşen çöp konteyneri nedeniyle oğlu ile birlikte ağır yaralandı.

23 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Saçan, 16 ay tutuklu kaldıktan sonra 15 Ocak 2010 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmiştir.[

5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 14 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.06.2020 15:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol