Cübbeli Ahmet'ten Teketek'te Flaş Açıklamalar

İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün hemen ardından başlayan kavga ile gündemde olan Cübbeli Ahmet hoca, Teketek'te Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Cübbeli Ahmet, Diyanet'e iç savaş uyarısı yaptığı Vahhabi meselesi üzerine konuştu. Cemaatten de kavga açıklaması geldi.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 06:40
Cübbeli Ahmet'ten Teketek'te Flaş Açıklamalar

İsmailağa Cemaati'nde liderlik kavgası süredursun cinsel içerikli kasetleri olduğu iddiasıyla gündemde yeralan Cübbeli Ahmet lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Teketek'te Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'ya yine iç savaş vurgusu yaptı.

Vahhabilerin artık bazı şehirlerde yüzde 10'luk oranı aştığını bunun ciddi bir tehlike olduğunu öne süren Cübbeli Ahmet, " Yüzde 8, yüzde 10 ne demek biliyor musunuz. Sokağa çıktığımda 100 kişiden 8'i veya 10'u kanımı, canımı, karımı helal sayıyor demek. Çünkü onlara göre biz gavuruz. Bundan büyük tehlike olur mu?" ifadelerini kullandı.

" VAHHABİLER KARIMI, KANIMI HELAL SAYIYOR"

Selefilikte sadece kendilerini ehli sünnet gördüklerini, Türkleri müşrik saydıklarını, bunların İslam dünyasındaki nüfus oranının maksimum 200 milyon civarında olduğunu, Suudi Arabistan'da bile halkın genel çoğunluğunun vahhabi olmadığını anlatan Cübbeli, " Mekke'yi, Medine'yi, Yemen'i gayet iyi bilirim. Hem gelenim var hem gitmişliğim var. Buradaki insanlar selefilikten çok çile çekmişlerdir" diye konuştu.

Öte yandan kaset tartışmalarına dair de İsmailağa Cemaati'nden İsmailağa İstişare Heyeti' imzasıyla bir açıklama yayınlandı. 

İSMAİLAĞA CEMAATİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Cemaatin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu bir zamanda sanki post kavgası varmış gibi bir hava oluşturulduğu vurgusunun yeraldığı açıklamada Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun cemaat adına açıklama yapma yetkisinin olmadığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu tartışmalarda adı geçen Saadeddin Ustaosmanoğlu’nun akrabalıktan mütevellit soyadı birlikteliğinden hareketle konuyu cemaatimizle ilişkilendirmeye yönelik ısrarlı açıklamaların hak ve hakikatle bir ilgisi olmadığı gibi, mezkûr şahsın Ustaosmanoğlu ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur.

Saadeddin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet Kavgası Savcılıkta.. RESMİ TIKLA, OKU

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’mızın internet sitesi ve resmî sosyal medya hesapları dışında yapılan açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatır, cemaatimizin birlik ve beraberliğini ilâ yevmi’l-kıyâm muhafaza buyurmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederiz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2022 07:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol