Badeci Şeyh İtirafları Sürüyor: Önce Hocamla Olacaksın...

Yargıtay, 2013 yılında cinsel istismar suçundan 188 yıl hapis cezasına çarptırılan U.K’nin cezasını onadı. U.K.’nin müritleri ve yaşadıkları yeniden gündeme gelirken, ortaya çıkan ifadeler şaşkına uğrattı.

17 Kasım 2021 Çarşamba 11:12
Badeci Şeyh İtirafları Sürüyor: Önce Hocamla Olacaksın...

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşayan U.K. isimli şahıs “Kırklar Dergahı” adı altında bir tarikat kurarak kendini tarikatın piri olarak tanıttı. Tarikata katılanlara “daha iyi bir Müslüman olma” vaadiyle istismarda bulunan şahsın müritleri yaşananların normal olduğunu savundu.

Kamuoyunda “Badeci şeyh skandalı” olarak bilinen olay, 2011 yılında ortaya çıktı. Sanık U.K.’nin ifadelerinde tarikatın başına 2005 yılında geçtiği ve olayın ortaya çıkış tarihi olan 2011’e kadar “mürit”lere istismarda bulunduğu anlaşıldı.

Gerçek Gündem'dem Elif Ünsal'ın derlemesine göre Badeci Şeyh olayının ortaya çıkışı: 2011 yılının 9 Haziran günü Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir telefonda “Bir ihbarda bulunacağım” diyen bir erkek sesi vardı. Telefonu eden kişi “Duaçınarı Mahallesi Gülveren Camii yanındaki binanın ikinci katında Kırklar Cemaati’nin dergâhı var. Cemaatin U.K. isimli şeyhi kız çocuklarını Kur’an öğretme bahanesi ile istismar ediyor. Mahalleli U.K.’yı linç edecek.” diyerek ihbarını yaptı. İsmini söylemeyen erkeğim 9 Haziran 2011’de ettiği bu telefonla Türkiye aylarca konuşulacak “Badeci Şeyh” olayıyla tanıştı.

İhbarın üzerinden 25 dakika geçmeden iki polis memuru verilen adrese gittiklerinde kapıyı A.C. isimli bir erkek açtı. İçeri giren polisler tesettürlü bir kadınla karşılaştı. Kadından kimlik isteyen polisler, onun da isminin A.B. olduğunu öğrendi. A.B., polislere yaşadıklarını anlatırken “A.C.’nin sevgilisiyim, eğer onunla birlikte olmak istiyorsam kendisini şeyh U.K.’den istemem gerektiğini söyledi. Beni U.K.’nin sır odasına götürdü. Şeyh U.K. ise eğer A.C. ile birlikte olmak istiyorsam kendisi tarafından badelenmem (oral ) ya da ona tabi olmam (cinsel ilişki) gerektiğini söyledi. Bunları yaptıktan sonra da cenneti kazandığımı anlattı.” İfadelerini kullandı. A.B.’nin ifadesine göre A.C., kendisiyle birlikte olmak isteyen genç kadına “Hocama tabi olman (ilişkiye girmen) gerekiyor, ancak o zaman birlikte olabiliriz.” diyerek dergâha getirdi.

Polislerin gözleri şaşkınlıkla açılırken genç kadın “A.C. bana ‘Hocamın cinsel organını emmen ve boşaldığında hiç dışarı taşırmadan yutman gerekiyor. Böylelikle hocam seni badelemiş olacak, ona tabi olacaksın.’ diye anlattı.” dedi. A.B., sözlerinin devamında U.K.’den şikayetçi olmadığını, cennete girmek için bunları yaptığını söyledi. Polisler genç kadının ifadesi üzerine U.K.’yi gözaltına aldı.

YASAK AŞK “HOCAMDAN İSTE” DİYEREK DERGÂHA GÖTÜRDÜ

U.K.’nin evinde yakalanan A.B. ifadesinde “Bir yıl kadar önce çalıştığım yerde benimle beraber çalışan A.C. isimli erkekle aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Ben A.C.’yi abdestli ve namazlı bir insan olarak tanıdım, bu nedenle ona ilgi duydum.” dedi. A.B. sözlerine “Ben o zamanlar eşimle bazı problemler yaşıyordum, bu nedenle A.C. ile görüşmeye başladım. Bu şekilde 3 ay kadar görüşüp konuştuktan sonra aramızda 3-5 defa cinsel ilişki oldu. A.C.’nin cemaate gittiğini biliyordum.” dedi. Dergâha ilk gidişini anlatan A. B., “Beni oraya ilk götürdüğünde bizden başka kimse yoktu. Orada A.C. ile kendi rızamla ilişkiye girdim. Daha sonra A.C. bana onunla görüşmeye devam edebilmem için hocası U.K. ile tanışıp ona tabi olmam gerektiğini söyledi. Bana ‘hocamın cinsel organını emeceksin, boşaldığında hiç dışarı kaçırmadan yutacaksın ve badelenerek ona tabi olacaksın.” dedi. Bu konuşmadan sonra dergâha gittim, U.K. ile baş başa kaldım. U.K. bana cinsel organın çıkarıp ağzıma almamı söyledi, ben dediğini yaptım ve hoca boşaldı. Ancak ben hepsini yutamadım. Bunun üzerine U.K. bana bunun başka bir yolu olduğunu bunun da cinsel ilişki olduğunu söyledi. Benden spiral taktırmamı istedi. O gün ilişkiye girmedik, daha sonra A.C. ile her ilişkimizde bana ‘hocama tabi olman gerek’ diyordu. Ben de dergâha giderek U.K. isimli şahısla ilişkiye girdim. U.K. ilişki sırasında beni telkin ederek ‘bunların hepsi cennete gitmek için’ diyordu” dedi.

HOCA DA DAHA ÖNCE BADELENMİŞ VE TABİ OLMUŞ

A.B.’yi U.K.’nin dergâhına götüren A.C. ise ifadesinde “6 yıl önce eniştem E.K. aracılığı işe U.K. ile tanıştım. Her hafta çeşitli dini sohbetler için farklı adreslerde buluşuyorduk. Daha sonra ben askerlik görevimi yapmak için Bursa’dan ayrıldım. U.K. ile askerliğim sırasında telefonda konuşmaya devam ettik. Askerliğim bittikten sonra Bursa’ya döndüm ve U.K. ile sohbetlerde bulunmaya devam ettim. Bu sırada U.K. ile manevi olarak yakınlaştık. Hoca bana “Cennete gitmek için benim cinsel organımdan çıkan meniyi içmen ve yutman lazım.” diyordu. Bu söylediklerinin ayetlerde yazdığını söyleyerek bana bu ayetleri gösterdi.” dedi.

BANA “DAHA İLERİ GİTMEK İSTER MİSİN?” DİYE SORDU

A.C. ifadesinde “Bizim bu yaptığımızda tarikatımızda bade içmek denir. Ben de cezbe ve zikir etkisi ile U.K.’nin cinsel organından çıkan meniyi yaladım ve yuttum. Bu şekilde badelenmiş oldum. Badelenmeyi kendi isteğimle iki ayda bir kere U.K. ile baş başa kalarak sır odasında ve zikir eşliğinde yapıyordum.” dedi. Daha sonra U.K.’nin kendisine “Daha ileri gitmek ister misin?” diye sorduğunu aktaran A.C. “Bununla ilgili dini konular ve evliyalık ile ilgili şeylerden bahsetti, cinsellikten bahsetmedi.” dedi.

A.B. ile yollarını ayırdıktan sonra G.G. isimli kadınla sözlendiğini ve onu da dergâha götürdüğünü anlatan A.C. “Ona da U.K. ile olması gerektiğini söyledim. Bir gün onu alıp dergâha götürdüm ve hoca onu badeledi. Aradan biraz zaman geçince G.G.’ye tabi olmak yani “ilişkiye girmek”ten bahsettim. Bunu cennete girmek için yaptığımızı anlattım ve hatta “Ben de ters ilişkiye giriyorum” diyerek onu ikna ettim. Daha sonra dergâha gittiler ve sır odasına girdiler. Buradan 15-20 dakika sonra çıktılar. Dergâhtan çıkınca G.G.’ye tabi olup olmadığını sordum, tabi olduğunu söyledi.” dedi.

Bu olaydan sonra annesini, kız kardeşini ve amcasının kızını da U.K. ile tanıştırdığını anlatan A.C. “Onların badelendiğini ya da tabi olduğunu düşünmüyorum. U.K.’nin ise pir olmadan önce badelenme ve tabi olma olaylarını yaşadığını biliyorum. Çünkü kendisi bana anlatmıştı.” dedi.

A.C. olanların normal olduğunu savunarak “Ben A.B, G.G. ve ailemdeki kadınları U.K. ile tanıştırarak ibadet yapmalarını sağladım. Bizim tarikatımızda U.K. ile cinsel ilişkiye girmek ve ona oral yapmak ibadettir. Ben bundan sonraki zamanlarda da bade yapmak istiyorum. Kendi isteğimle yaptım, bununla ilgili kötü bir şey düşünmedim.” dedi.

EŞİM U.K.’NİN BADESİNİ İÇMEDİ ANCAK İÇMESİNİ İSTERİM

U.K.’nin en yakınındaki isimlerden biri olduğu ifade edilen M.K., sanıkla 2006 yılında tanıştığını ve onun menisini içerek “badelendiğini” ve dergâha katıldığını anlattı. İlerleyen zamanlarda “tabi olma” eylemi için ters ilişkiye girdiğini de anlatan M.K. “Hoca ben ne zaman istesem benimle ilişkiye girdi. İlişkiye girmem için beni zorlamamıştır.” dedi. Eşi A.K.’nin de zaman zaman dergâhta sohbetlere katıldığını anlatan M.K. “Ancak eşim dergâhın müridi değildir, ben olmasını isterim. Eşim U.K.’nin badesini içmedi ancak ben içmesini isterim. İleride derslere katılır ve müritlerden olursa U.K. ile kendi istediği takdirde ilişkiye girebilir. Ben onun U.K. ile ilişkiye girmesinden mutluluk duyarım.” dedi.

KALBİM HOCANIN MENİSİNİ NUR OLARAK GÖRDÜ VE İÇEREK BADELENDİM

Y.Y. isimli erkek ise ifadesinde “Lise yıllarından beri cemaatlerin içindeyim, ilk olarak Nur Cemaati’ne katıldım. Daha sonra Molla Yahya Efendi’nin cemaatine katılarak burada zikir ve vird çekmeye başladım. Burada tanıştığım U.K. ile görüşmeye ve onun dergâhına gidip gelmeye başladım. Ben zikir sonucunda kalbimin hocanın cinsel organından akan meniyi nur olarak görmesiyle kendi rızamla cinsel organını yaladım öptüm ve menilerini içerek badelendim.” dedi. U.K. ile hiç cinsel ilişkiye girmediğini anlatan Y.Y. “Eşimi de dergâha götürmek istesem de gelmedi.” dedi.

İNANCIM BUNU GEREKTİRDİĞİ İÇİN DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Ç.Ç. isimli erkek ifadesinde “Ben U.K. hocam ile uzun yıllardır tanışıyorum. Bir gün bana badelenme olayından bahsetti. Ben de kendisine badelenmek istediğimi söyledim. O sırada sır odasında bulunuyorduk. Hocamın altındaki şalvar donunun fermuarını açıp cinsel organını ağzıma alarak kaldırdım. Hocamı bu şekilde boşalttım ve gelen meniyi yuttum. Bu şekilde badelenmiş oldum. Bu badelenme olayı zaman zaman benim isteğimle oldu, hocamın bir zorlaması olmadı.” dedi. “Ben bu tarikata iyice bağlandım, Allah’a yaklaşacağıma ve cenneti kazanacağıma inandım” diyen Y.Y. “Bir gün hocama ‘size tabi olmak istiyorum’ dedim. Hocam da bana ‘sen istiyorsan olur’ dedi. Ben hocam otururken pantolonunu indirmeden fermuarını açtım ve cinsel organını çıkardım. Daha sonra ağzıma alarak cinsel organını kaldırdım ve hocamın cinsel organının üzerine oturdum. Kendimi ileri geri hareket ettirerek hocamı içime boşalttım. İlişki sonrası kalktım ve odadan ayrıldım. Bu olaydan sonra kendimi Allah’a daha da yakın hissettim.” diyerek şaşkına uğrattı.

EŞİMDEN BİLE DUYMADIĞIM SÖZLER SÖYLEDİ

Eşinin zorlamasıyla dergâha gitmeye başladığını söyleyen B.Ş., U.K.’nin kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediğini ancak kendisinin bundan kaçındığını söyledi. B.Ş. ifadesinin devamında “Bir gün yine dergâha gitmiştim, U.K., dergâhta bana yine güzel sözler söylemeye başladı. Benim hayatım boyunca eşimden bile duymadığım güzel kelimeler söylüyordu. Ben U.K.’ye önce kızdım, U.K., ayrıca İslamiyet'in cinsellikten geçtiğini ancak bunu açıklayamayacağımızı, bunun gizli kalmasını, peygamber efendimizin bile Hira Mağarası'nda cinsellik yaşadığını, cinsellik yaşadığı kişiye bade içirdiğini söyledi. Sonradan dergâhtaki herkesin bade içtiğini yani hocanın cinsel organını emerek onu boşalttıklarını öğrendim.” dedi.

TİMUR SOYKAN KİTAP HALİNE GETİRMİŞTİ

Badeci Şeyh skandalı 2011-2013 arasında birçok gazeteci ve televizyoncunun dikkatini çekmiş, gazeteci Timur Soykan resmi belgelere dayandırarak “Badeci Şeyh’in sır odası” isimli bir kitap yayımlamış, yaşanan skandallar zincirini gözler önüne sermişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.11.2021 18:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol