Badeci Şeyh Olayında Mağdurlar Anlatmaya Devam Ediyor!

Yargıtay, 2013 yılında cinsel istismar suçundan 188 yıl hapis cezasına çarptırılan U.K’nin cezasını onadı. U.K.’nin “dergahına” katılan ve müridi olan mağdurların ifadeleri, yaşanan skandalı yeniden hatırlattı.

16 Kasım 2021 Salı 13:26
Badeci Şeyh Olayında Mağdurlar Anlatmaya Devam Ediyor!

Badeci şeyh olayı: Bursa’da U.K. isimli şahıs “Kırklar Dergahı” adı altında bir tarikat kurarak kendini tarikatın piri olarak tanıttı. Tarikata katılmak isteyenleri çeşitli yollarla istismar eden şahıs, “sır odası” adını verdiği özel odada müritleri ile cinsel ilişkiye girdi.

Cinsel organına “nur çeşmesi” adını veren şahıs, tarikatta talip, talebe, müstail, salih, mürid, murat, şeyh, mürşit, kutup, pir gibi rütbeler olduğunu ve bu rütbelere ulaşılabilmesi için kendisi ile çeşitli münasebetlerde bulunulması gerektiğini söyledi. Şahıs, müritleri ilk olarak cinsel organını öptürerek ve gelen sıvıyı içmeleri gerektiğini söyleyerek istismar etti. Bu eylemin müritleri “nurlandıracağını” söyleyen şahıs, bu eyleme “badeleme” adını verdi.

Sapık şeyh “badeleme” olayından sonra “tarikata ve kendisine tamamen bağlılığı sağlamak” için müritlerin kendisiyle normal ve anal yoldan ilişkiye girmeleri gerektiğini söyledi. Cinsel ilişkileri “sır odası” adını verdiği bir odada gerçekleştiren şahıs bu eylemi ise “tabi olmak” olarak adlandırdı. U.K. badelenmek ve tabi olmak isteyen tarikat mensuplarının zikir sırasında içlerinin sıkılacağını ve kendisinin yanına geleceklerini söyledi.

Sapık şeyh mağdurlarının ifadelerinde dehşete düşüren sözler: Kalp gözümüz açılınca bizi badelemesini istedik!Sapık şeyh mağdurlarının ifadelerinde dehşete düşüren sözler: Kalp gözümüz açılınca bizi badelemesini istedik!

PORNO CD’LER VE UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLER

2013 yılında yapılan operasyonda “sır odası” adı verilen yerde çok sayıda CD ve görüntü ele geçirildi. Görüntülerde şahsın çocuk ve hayvanlarla da ilişkiye girdiği tespit edilirken şahıs yaptığı savunmada görüntülerden haberi olmadığını savundu. Badeci şeyhin mağdurları, yaşananları anlatırken olayın normal olduğunu ve şeyhten şikayetçi olmadıklarını aktardı. Badeci Şeyh skandalı o dönem birçok gazeteci ve televizyoncunun dikkatini çekmiş, gazeteci Timur Soykan “Badeci Şeyh’in sır odası” isimli bir kitap yayımlayarak yaşanan skandallar zincirini gözler önüne sermişti.

EŞİM İLK ÖNCE ZORLANMIŞ AMA SONRA ALIŞARAK HOCANIN CİNSEL ORGANINI AĞZINA ALMIŞ
Mağdurlardan Ü. S. ifadesinde “Resmi nikâhlı eşim olan A.S.’yi ders alması için U.K.’nin dergâhına götürdüm ve hocamız ile tanıştırdım. Daha sonra zaman içinde eşime gerek ben gerekse U.K., Allah’a yakınlaşmak, cenneti kazanmak için bade olması gerektiğini söylerdik. Beraber dergâha gittik. Eşim U.K.’nin bulunduğu sır odasına tek başına girdi. Amacı bade yapmaktı ve yarım saat sonra odadan dışarı çıktı. Ben o sırada dergâhın yan odasında bulunuyordum. Dergâhı eşim ile beraber terk ettik. Eşim ile birlikte yolda giderken bade olayının nasıl geçtiğini sorduğumda bana ilk sıralarda zorlandığını sonra alışarak U.K.’nin cinsel organını ağzına alarak boşalttığını bana anlattı ve evimize gittik.” dedi. U.K. ifadesinde A.S. ile normal ilişkinin de olduğunu, Ü.S.’nin kardeşini de badelediğini aktardı.  

ZİKRİN MEYDANA GETİRDİĞİ DOĞAL BİR ŞEY
Ü.S. verdiği ifadenin devamında “Ben 8-10 kez badeleme denilen olayı yaşadım. Cinsel ilişki olayı aramızda yaşanmadı.” dedi. İstismarcı şeyhten şikayetçi olmadığını dile getiren şahıs “badeleme denilen olay çektiğimiz zikir sonucu ortaya çıkan doğal bir şeydir, yani zikrin bir sonucudur.” diyerek yaşananların normal olduğunu savundu. İstismarcı şeyhin okunmuş su dağıttığı iddialarıyla ilgili konuşan mağdur “Bu iddiayı ortaya atan A.Ş. bizzat kendisi çeşmeden normal su dağıtarak bize dağıtırdı. Okunmuş su iddiası doğru değil.” diyerek durumu aktardı. Ü.S. ifadesinde “Benim inancım bunu gerektirdiği için devam etmeyi düşünüyorum, hocama bağlılığım sürekli olacaktır” diyerek sözlerini sürdürdü.

HOCA NE DERSE DOĞRUDUR, TAMAMEN TESLİM OLURUZ
Mağdurlardan M.S. diğer mağdurların sözlerine katıldığını söyleyerek “tamamen kendi isteğimle ve rüya ile irtibata geçtiğim 40’ncı hâce olarak bildiğim sanığa ulaştım. 3 kez badelenme olayını yaşadım, diğer türlü cinsel ilişki yaşamadım” dedi. M.S. şeyhten şikayetçi olmadığını söyleyerek “Bizim inancımızda hoca ne derse doğrudur, biz ona tamamen teslim olmuşuzdur” sözlerini sarf etti.

HER TÜRLÜ İLİŞKİYİ YAŞADIM, BU NORMAL BİR DURUM
Mağdurlardan İ.E. verdiği ifadede “Ben daha önce hem badeleme hem de diğer türlü ilişkiyi birçok kez yaşadım, bu ilişkilerin yaşanmasını doğru ve normal buluyorum. Ayrıca bu ilişkilerin yaşanması gerektiğini düşünüyorum.” diyerek U.K.’den şikayetçi olmadığını söyledi.

ZİKRİN ETKİSİ İLE BADELEME YAŞADIM
Mağdurlardan M.K. verdiği ifadede “diğer mağdurların dediği gibi çektiğim zikrin etkisi ile birden çok kez badeleme denilen olayı yaşadım. Hoca ile diğer türlü bir ilişki yaşamadım ve şikayetçi değilim.” dedi. M.K., İ isimli bir şahsın derslere ve zikirlere katıldığını ve dergâhı beğendiğini, daha sonra yeni bir dergâh yapılması için bir arsayı badeci şeyh U.K.’nin üzerine yaptığını aktardı.

BADELEMEYİ ELDE EDİYORUZ
Mağdur İ.Ç., “Diğer mağdurların ifadelerine katılıyorum. Biz zikir ve vird sonucu badelemeyi elde ederiz, şikayetçi değilim.” diyerek durumun normal olduğunu savundu. İ.Ç., “Birçok kez badeleme birçok kez de livata yoluyla sanık ile ilişkiye girdim. Bunların normal ve olması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum.” dedi.

NİŞANLIMI VE KIZ ARKADAŞIMI U.K.’NİN YANINA GÖTÜRDÜM
Olayın mağdurlarından A.C., bundan sonraki duruşmalara katılmak istemediğini beyan ederek “Hocadan şikayetçi değilim, ailemin ve kendimin zarar görmesini istemiyorum.” dedi. A.C. isimli şahıs birçok kez badeleme ve bir defa da livata yolu ile ilişki yaşadığını belirterek “Daha önce nişanlım G. ve kız arkadaşım A.’yı da hocanın yanına götürdüm. Daha önce şikayetçi olduğumu söyledim ama şimdi şikayetimi geri alıyorum.” dedi.

EŞİMİN İSTEĞİYLE GİTTİM, BADE VE TABİ OLMA DENİLEN İLİŞKİ YAŞADIM
Mağdurlardan A.S. “U.K.’nin başında bulunduğu dergâha gidip tespih, vird ve zikir çektim. Bunların etkisi ile badeleme ve tabi olma denilen ilişkileri yaşadım” diye konuştu. Daha önce sanıktan şikayetçi olan A.S. “Şikayetimden vazgeçiyorum, davaya katılmak istemiyorum” dedi. Mağdur A.S. “Badeleme ve tabi olmayı birer kaz yaşadım. Benden önce eşim dergâha gidip geliyordu, onun isteğiyle ben de gidip gelmeye başladım. Dergâhta bana kimse zorla bir şey yaptırmadı. Zikir ve tespihten sonra bu olay başta görüldüğü gibi çirkin görünmüyor.” dedi. Şahıs iradeyi etkileyecek herhangi bir içecek verilmediğini söyleyerek “Daha önce bade yapmadığımı söylemiştim ama bade yaptım” diyerek ifadesini bitirdi.

 BADECİ ŞEYHİN SON DURUMU

Hapisteki Şeyh’in son durumunu 2019 yılında avukatı şu sözlerle aktardı: “Morali, psikolojisi iyi. Ben ‘yeniden yargılama için yollar deneyelim’ diyorum. ‘Boş ver’ diyor. Kabullenmiş durumda. 32 yıl hapis yatacak. 73 yaşında çıkacak...”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.11.2021 13:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol