ŞOK! ZARRAB CIA İLE ANLAŞTI...

Yazar Sevilay Yılman’dan Reza Zarrab olayıyla ilgili ses getirecek bir köşe yazısı...

14 Eylül 2017 Perşembe 22:37

ABD’de yaklaşık 1.5 yıldır tutuklu yargılanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab’la ilgili tahliye bilmecesi yaşandı.

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Zarrab’ın önceki gün cezaevinden tahliye edildiği görüldü.

Ancak Amerikalı yargı kaynakları, Zarrab’ın tahliye edildiği iddiasını doğrulamadı. “Federal Cezaevleri Bürosu’nun” yanlış veri girişi yaptığı öne dürüldü.

Tahliye bilmecesi halen devam ederken Habertürk yazarı Sevilay Yılman’dan Reza Zarrab konusunda ses getirecek bir köşe yazısı geldi.

Reza Zarrab’ın CIA ile anlaşarak ABD’ye gittiği iddiasını hatırlatan Sevilay Yılman, “Eşi Ebru Gündeş’in de bu olup bitenlerin hepsinden haberi olduğu ve o yol haritasının dört dörtlük hayata geçmesi için de ailece ABD’ye tatile gidiyormuş süsünü birlikte planladıkları yine söylentiler arasındadır” diye yazdı.

– İşte Sevilay Yılman’ın yazısının ilgili bölümü;

EYY, ABD’YE ALKIŞ TUTAN AKIL FUKARALARI!

DÜN Twitter’daki hesabımdan, “Ülkesinin dibini oyan hain FETÖ’yü barındıran ABD’ye tek bir laf etmeyenlerin Zarrab davası sebebiyle alkış çırpmaları büyük ikiyüzlülük!” şeklinde bir tweet attım. Ondan sonra da muhaliflerin haksız saldırılarıyla karşı karşıya kaldım.

Çeşitli hakaretler eşliğinde tabii… Onlara göre Zarrab ve o dosyada adı geçenleri aklama, paklama gibi bir çaba içerisindeymişim filan! Topuna cevap veriyorum izninizle:

“Allah sizi bildiği gibi yapsın! Bu haksız saldırılarınız hepinizin ayağına dolansın!” Gidin bir arşivleri karıştırın suçlamadan önce! O dosyayla ilgili takipsizlik kararı verildiğinde Sabah Gazetesi’nde “FETÖ’ye karşı verdiğim mücadeleyi Reza Zarrab ve avanesinin arkasını toplamak için vermedim!

Bu takipsizlik kararı yanlıştır, bu yargılama mutlaka yapılmalıdır!” diyerek savcılara itiraz eden tek bir yazar vardı o gazetede ve o da bendim! Derdim hiç kimseyi aklamak falan değil yani! Derdim bir iç meselemizi malzeme yapıp ülkemi köşeye sıkıştırmak gayesiyle bunu koz olarak kullanmaya kalkan samimiyetten yoksun, ikiyüzlü ABD derin devletinin oyunlarına ortak olmamak!

 Anlatabildim mi?

ZARRAB NEDEN GİTTİ ABD’YE?

O gün ortaya atılanlara göre yazıyorum; Zarrab İran’a olan borcundan dolayı can güvenliği yani ölüm korkusu yaşıyordu… Ortağının idamla yargılanmasının ardından kendisinin de başına büyük bela geleceğini gördü.

Türkiye’nin de bu belayı defetmesinin çok mümkün olmadığını hissetti ve bu korkuyla da ABD’deki derinlerle anlaşma yaptı. Hatta iddiaya göre bu anlaşma burada Türkiye’de yapıldı. CIA’nın organize ettiği bir ekip Türkiye’ye gelmiş ve Zarrab’ı tutuklayacak sürecin nasıl olacağını oturup tek tek anlatmışlar kendisine ve yol haritasını da önüne koymuşlar.

Eşi Ebru Gündeş’in de bu olup bitenlerin hepsinden haberi olduğu ve o yol haritasının dört dörtlük hayata geçmesi için de ailece ABD’ye tatile gidiyormuş süsünü birlikte planladıkları yine söylentiler arasındadır.

Hülasa… Doğru mu emin değilim ama bu söylentiler üzerine insan ister istemez, “Yaptığı işle Amerika’yı kızdırdığını çok iyi bilen ve gittiği anda tutuklanmasının da kesin olduğu avukatları tarafından kendisine belirtilen bir insan sırf çocuğunun Disneyland merakını gidermek için neden böyle bir risk alır?” sorusunun da peşine düşüyor.

KİM DEMİŞ FETÖ BİTTİ DİYE!

15 Temmuz sonrası yapılan operasyonlarla FETÖ belasından ülkenin tamamen temizlendiğini söyleyip bu işten tamamen kurtulduğumuzu düşünenlere cevaben savunduğum tek bir şey vardı hep! “Bitmediler…

Sadece içeride olanlar üzerinden bir kısım temizlik yapıldı o kadar! Hâlâ derin kriptoları en kritik görevlerde işbaşında ve hâlâ dış dünyada Türkiye aleyhtarlığı konusunda en güçlü lobiye sahipler!”

Keşke ben haklı çıkmasaydım. Keşke yanılan ben olsaydım ama maalesef öyle olmadı! FETÖ’nün dış dünyada özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerinde ne kadar güçlü bir lobiye sahip olduğu bir kez daha anlaşıldı. Zarrab kozunun arkasında da bu lobinin yani hainler ordusu FETÖ’nün alçak akıl hocalığı olduğundan zerre-i miskal şüphem yok!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.09.2017 00:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol