Türk ve Hırvat turizmciler İstanbul'da buluştu

Hırvatistan Ulusal Turist Kurulu Direktörü Niko Bulic, ''Türk insanlarını tadı, güzellikleri, mirası ve ruhu ile Hırvatistan'ı paylaşmaya çağırıyoruz'' dedi.

10 Şubat 2011 Perşembe 00:46
Türk ve Hırvat turizmciler İstanbul'da buluştu

Hırvatistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu ve Hırvatistan Ulusal Turist Kurulu, ülkelerinin 2011 turizm yatırımlarını Türk turizmcilerle paylaşmak üzere bir toplantı düzenledi.

Ceylan İntercontinental Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Hırvatistan'ın İstanbul Başkonsolosu Amir Muharemi, iki ülke arasındaki ilişkinin çok iyi adımlarla ilerlediğini belirterek, ''İki ülke arasındaki vize uygulamasının olmaması bu ilişkilerin gelişimi açısından önemlidir. İki ülke birbirini tanıdıkça daha çok sevecektir'' diye konuştu.

Hırvatistan Ulusal Turist Kurulu Direktörü Buliç de Hırvatistan'ın küçük ancak çeşitliliği çok geniş bir ülke olduğunun altını çizerek, Türkiye ve Hırvatistan arasındaki mesafenin kısalığının Hırvatistan'ın doğal güzelliklerini görmek isteyenler için bir avantaj olduğunu vurguladı.

Ülkesinin doğal, kültürel ve turistik özelliklerinden de bahseden Bulic, şunları söyledi:

''2009 ile 2010 arasında Türkiye'den Hırvatistan'a gelen turist sayısında yüzde 87'lik artış oldu. 2011 yılında da Türkiye'den Hırvatistan'a gelen turist sayısındaki artış devam edecektir. Bu amaçla buraya gelerek bu ilişkileri pekiştirmeyi amaçlıyoruz.''

Bulic, kaliteli turizm faaliyetleri yürütebilmek için sürdürebilir projeler yapmaya devam edeceklerini bildirerek, '' Türk insanlarını tadı, güzellikleri, mirası ve ruhu ile Hırvatistan'ı paylaşmaya çağırıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından, Hırvatistan Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi sunuldu.

AA

Kaynak : haber7.com





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol