İkinci El Otomobilde Fiyatlar Uçacak!

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir devam eden durgunluk ve fiyat düşüşünün seçim sonrasında tersine dönmesi bekleniyor. Koç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Koç, piyasada hareketliliğin başladığını, seçim sonrasında özellikle Mayıs ayında fiyatların ani şekilde yükseleceğini belirtti.

30 Mart 2024 Cumartesi 20:53
İkinci El Otomobilde Fiyatlar Uçacak!

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir durgunluk yaşanıyor.

Bu durgunluk araçların fiyatlarının düşmesine de neden olmuştu.

Sektörün öncülerinden Koç Otomotivin Yönetim kurulu Başkanı Bahtiyar Koç, durumun nedenlerini ve piyasanın geleceğini anlattı.

Koç, piyasanın durgunlaşmasına ve fiyatların geriyeçekimesinie neden olan algının faizlerin yükselmesiyle birlikte birçok kişininaraçlarını satarak parasını faiz, altın ve dövize yatırmasına bağladı.

Ancak sıfır otomobil piyasasında dünyada yaşanan gelişmelerin ikinci el piyasasına daetki edeceğini belirten Koç, birçok otomobil firmasının üretimini durdurduğuna ve sınırlandırdığına dikkat çekti.

Ukrayna savaşının otomobil sektöründe olumsuz etkilerine dikkat çeken Koç, 'bu sınırlı üretim önümüzdeki günlerde ikinci el fiyatlarını oldukça yükseltecek' dedi.

Vatandaşları ellerindeki araçları satmama konusunda uyaranKoç, sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız diye uyardı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.03.2024 09:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol