TÜRK MARKALARI LİSTEDE YOK!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in yaptığı marka araştırması sonucunda dünyanın en değerli 500 markası belirlendi. Apple yine ilk sıradaydı, listeye Türk...

20 Şubat 2013 Çarşamba 11:40
TÜRK MARKALARI LİSTEDE YOK!

 Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in yaptığı marka araştırması sonucunda dünyanın en değerli 500 markası belirlendi. Apple, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da listede ilk sırada yer aldı. Geçen yıla göre, marka değerini yaklaşık 17 milyar dolar artıran ve 87,3 milyar dolarlık marka değerine ulaşan Apple'ı, Samsung ve Google takip etti. Türk markaları ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk 500'e giremedi. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan ''Dünyanın En Değerli 500 Markası – Global 500 2013'' çalışması sonuçlandı. 

DEĞERİ 17 MİLYAR DOLAR ARTTI
Geçen yıl da dünyanın en değerli markası olan Apple, bu yıl marka değerini yaklaşık 17 milyar dolar artırarak, listede yine ilk sırada yer aldı. Geçen yıl 70,6 milyar dolarlık marka değerine sahip olan ve bu değeri 2013'te 87,3 milyar dolara yükselten Apple, böylece iki yıl üst üste dünyanın en değerli markası olma başarısını gösterdi. Geçen yılki listede 38 milyar dolarlık marka değeriyle 6. sırada yer alan Güney Koreli Samsung, bu yıl önemli bir yükseliş göstererek 59 milyar dolara yakın marka değeri ile ikinci sırayı aldı. Samsung'u ise geçen yılın ikincisi Google takip etti. Geçen yıl 47,5 milyar dolarlık marka değerine sahip olan Google, bu yıl değerini yaklaşık 5 milyar dolar artırsa da listede yine de bir basamak düşmekten kurtulamadı. Türk markaları ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk 500'e giremedi.
TÜRK MARKALARI NEDEN YOK?
Global 500 listesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hiçbir Türk markasının yer almaması dikkat çekiyor. Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, konuya dair şunları söylüyor: “Türk markaları, değer olarak, 2 milyar dolar sınırını henüz aşmaya başladılar. Olumlu gidişatın sürmesi durumunda, önümüzdeki yıllarda Türk markalarını da listede görmek mümkün olacaktır.” Ülkeler sıralamasında ABD açık ara önde Global 500 listesine en çok marka sokan ülke 184 marka ile ABD oldu. ABD’yi 49 markayla Japonya ve 33 markayla Almanya takip ediyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol