Şok Açıklama! Otomobil Fiyatları Ev Fiyatlarını Geçecek

Dolar kuru için ilk kırılmanın 1 Ekim sonrasında yaşanabileceği öngörüsünü paylaşan ve birkaç aylık zaman diliminde de büyük bir kırılmanın olabileceğine de işaret eden Ekonomist Selçuk Geçer, ekonomideki kötü gidişatın otomobil fiyatlarını da yükselteceğine dikkat çekti.

26 Eylül 2022 Pazartesi 22:18
Şok Açıklama! Otomobil Fiyatları Ev Fiyatlarını Geçecek

Son ekonomik gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, " Otomobil fiyatları ev fiyatlarını geride bırakacak. Nedeni ise üretim maliyetlerinin artması. Metal sektöründe durum kötüye gidiyor ve alüminyumla çelik üretilemiyor" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) ile ilgili yorumda bulunan Geçer, Fed'in faiz artırımına ilişkin önümüzdeki aylarda da frene basmayacağını söyleyerek "75-75 ya da 75-50'lik faiz artırımına gidilecek" dedi.

Dolar ve euro seviyelerine değinen Selçuk Geçer sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Yakın zaman içinde hem ikinci el hem sıfırda araç fiyatları hem Türkiye hem dünyada araç fiyatları, konut fiyatlarını geçebilir. Çünkü hızlı şekilde enerji fiyatlarının artması, enflasyonun yükselmesi, üretim maliyetlerinin artması metal üretimini sekteye uğratıyor. Alüminyum, çelik üretemiyorlar. Plastikte de zorlanıyorlar. Kimler? Avrupalılar ve ABD'liler."

SON DAKİKA HABERİ: Bakanlık harekete geçti! Ev-araba alacak ya da  satacaklar dikkat... - Son Dakika Milliyet

"1 DOLARI OLAN MERKEZ BANKASI'NDAN DAHA ZENGİN"

"Merkez Bankası rezervleri swap hariç -50 milyar doların üstünde. Net rezervler 14 milyar dolar sadece. ABD ya da Avrupa'daki orta ölçekli şirketin kasası kadar kasaya sahip merkez bankası. Sokaktaki herhangi biri cebinde 1 dolar olup, borcu olmayan biri Merkez Bankası'ndan daha zengin"

Merkez Bankası'nın faiz indirme kararı ve makro ekonomik dengelerle ilgili konuşan Geçer şöyle devam etti:

"ENFLASYON DAHA DA ARTACAK"

"Dünyada yaşanan kıtlık ekonomisi nedeniyle fiyatlar artmaya, enflasyon yükselmeye devam edecek. Kendi üretimsizliğimiz nedeniyle hem gıda hem tüm ürünlerde yüksek fiyatları görmeye devam edeceğiz. Hem gelir adaletsizliğini hem de orta gelir seviyesinin iyiden iyiye düşmesini beraberinde getirecek."

Araba ve ev alacaklara hayati uyarı! İşte fiyat köpüğünün gideceği tarih -  Son Dakika Ekonomi Haberleri

"TÜRK LİRASI DEĞER KAYBEDECEK"

"Türk lirası ciddi anlamda değer kaybedecek. Makro ekonomik dengesizlikler nedeniyle kırılmalar başlayacak. Hazırlıklı olun. Bunun adını nas koyarsınız ha bunun adını rekabetçi kur koyarsınız. Biz ihracatımızı artırmak için yapıyoruz dersiniz. Ne derseniz deyin Türk lirası günün sonunda değer kaybedecek. Kur korumalı ekstra maliyet olarak hepimizin belini bükecek çünkü o açığı kapatmak için yeni zamlar, yeni vergiler sürekli olarak önümüze düşecek. Benzin mazot artmaya elektrik, doğal gaz artmaya devam edecek. Giderlerimiz artacak ama gelirlerimiz aynı oranda artmadığı için her geçen gün biraz daha fakirleşeceğiz"

"DOLAR'DA 18.80'LERİ KONUŞMAYA BAŞLARIZ"

"Kısa vadede rakamlar ne olur? Çok yüksek ihtimalle önümüzdeki hafta 18.80'leri konuşmaya başlarız. Euro'daki düşüş eğilimi bir süre daha devam edecek. Doların 18.80'e gittiği durumda euro da 18.00 seviyelerinde tutunacak. Ama parite açısından tablo 0.80'e doğru bir gidişat var"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.09.2022 02:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol