İğneden ipliğe ne varsa geliyor, kara salı akaryakıt zammı ile geliyor

AKP iktidarının ekonomi fiyaskosu zamlarla devam ediyor. Akaryakıta gelen her zam, doğrudan taşımacılık maliyetlerini artırdığı için iğneden ipliğe her ürünün fiyatı artıyor. Motorinle ilgili korkutan bir haber var.

27 Ocak 2024 Cumartesi 15:21
İğneden ipliğe ne varsa geliyor, kara salı akaryakıt zammı ile geliyor

Akaryakıt zamları hız kesmeden devam ediyor. Dolar kurunun rekordan rekora koşması, ek vergiler ve küresel piyasalardaki fiyat artışları, akaryakıta art arda zam olarak yansıyor.

Ekonomide yangın sürüyor

Özelikle artan motorin fiyatları, tarım ürünlerinde maliyetleri vuruyor. Market raflarındaki yiyecek etiketleri sık sık değişiyor. Eski etiketler yerini zamlı etiketlere bırakıyor.

ZAM DALGASI

Akaryakıtta zam dalgası gelecek hafta da sürecek. Önce motorine 1 TL 15 kuruş, ardından benzine 1 TL 46 kuruş zam yapıldı.

Motorine, salı günü 1 TL 38 kuruş yeni bir zam daha göründü. Bu zam sonrasında Ankara dahil bazı illerde motorinin litresi (dağıtım şirketine göre küçük değişiklik gösterebilir), 42 TL 38 kuruşu görecek.

Sektöre göre içeride ve dışarıda yaşanan gelişmeler nedeniyle motorinde 45 TL kapıda... Motorinin litresi, çok yakında bu düzeyi çıkabilir.

Benzine şimdilik bir zam yok. Ancak, benzinde de yukarı yönlü, zammı tetikleyecek hareket devam ediyor. Bu hareket devam ederse benzine de gelecek hafta sonuna doğru bir zam gündeme gelebilir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.01.2024 15:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol