Eski Bakanlara Lüks Makam Aracı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Destek Hizmet Başkanlığı bütçesinden makam aracı kiralanıp eski bakanlara tahsis edildiği ortaya çıktı.

06 Ekim 2020 Salı 07:27
Eski Bakanlara Lüks Makam Aracı!

Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetim raporundaki bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Destek Hizmet Başkanlığı, eski bakanlara "makam tipi" lüks araç tahsis etti.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, özel şirketlerden kiralama yoluyla alınan araçların yakıt ve diğer giderlerinin de bakanlık bütçesinden karşılandığı tespit edildi. Denetçiler raporda hangi isimlere araç kiralandığını ve ne kadar harcama yapıldığını yazmadı. Sayıştay, eski bakanlara makam aracı tahsis edilmesinin "yasalara uygun olmadığını" dile getirerek, uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirtti.

Murat Kurum'un görev yaptığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2011 yılında kurulmuştu. Sırasıyla Erdoğan Bayraktar, İdris Güllüce, Fatma Güldemet Sarı ve Mehmet Özhaseki'nin görev yaptığı bakanlık için hazırlanan denetim raporunda ihale ve alımlarda yaşanan usulsüzlükler de yerde buldu. Ayrıca, denetçiler imar barışı sürecinde açılan çok sayıda davanın kaybedilmesi sonucunda mahkeme giderlerinin arttığına dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre, yalnızca bu yılın Ocak-Ağustos döneminde kamu kurumlarına özel şirketlerin yapılan taşıt kiralama işlemi için toplam 386 milyon TL ödendi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.10.2020 07:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol