Elektrikte Fatura Soygunu Doğubeyazıtlıları Sokağa Döktü!

Artan elektrik faturaları ve zamlara karşı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde halk sokağa çıktı

04 Şubat 2022 Cuma 18:10
Elektrikte Fatura Soygunu Doğubeyazıtlıları Sokağa Döktü!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde halk elektrik faturalarındaki soyguna karşı sokağa çıktı. Aras Elektrik ve Dağıtım A.Ş şirketinin herhangi bir kurumsal açıklama yapmadığı, verilen dilekçelere ve itirazlara cevap verilmediği örneklerin ardından yurttaşlar sokağa çıkarak hakkını aramaya başladı.

Halk İnegöl Caddesi'nde başlattığı yürüyüşle ilçedeki elektrik kurumunun önüne giderek tepkisini dile getirmek istedi. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş şubeyi kapatınca halk ilçe kaymakamlığı önünde bir araya geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise , halkın yaşadığı fatura soygununu görmezden gelerek "biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız" dedi.

Erdoğan, "Şu an Avrupa'nın en ucuz doğalgazı bizde" iddiasında bulunurken, "Geçen yıl elektrik faturalarında yüzde 50, doğalgaz faturalarında yüzde 75 oranında devlet olarak sübvansiyon sağladık. Tarifelere yansıtılmayan toplam sübvansiyon tutarı 100 milyar lirayı buldu. 2022 yılında da doğalgazın 4'te 3'ü hala sübvanse ediliyor. Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye'deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız" ifadesini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.02.2022 18:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol