Doların Nisan Ayında Kaç Lira Olacağını Açıkladılar!

Ekonomistler Selçuk Geçer ve Meriç Köyatası, dolar kurunun nisan ayında ve yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladılar.

24 Mart 2022 Perşembe 12:02
Doların Nisan Ayında Kaç Lira Olacağını Açıkladılar!

Ekonomist Selçuk Geçer’in Youtube kanalına konuk olan Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, ekonomist Meriç Köyatası dolar kuruna ilişkin yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“18 TL BANDI MAZİDE KALACAK”

Dolar kurunun Nisan’ın ilk haftasında 16 TL’ye geleceğini söyleyen Köyatası; “Ama burada durmayacak.  18 tl bandı mazide kalacak. Nisan’ın ilk haftasında ralli başlar diyorum Mayıs’ın ortasına kadar gider diyorum.” ifadelerini kullandı.

SELÇUK GEÇER VE MERİÇ KÖYATASI AYNI TAHMİNİ YAPTI

Dolar kuru için yıl sonunda 29-30 TL olacağını tahmin ettiğini söyleyen Köyatası, Selçuk Geçer’in de aynı tahmini yaptığını hatırlatarak; “Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yılsonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık.” dedi…

İşte Meriç Köyatası ve Selçuk Geçer'in o açıklamaları:

"Şimdi sen geçen gün dolar kurunu önce 15.80- 16 TL’lere gelir dedin. Daha sonra bunun duracağı yer 18’ler değil 22 TL’lerdir dedin.  Sonra ben de aldım elime kağıt kalemi enflasyon rakamlarına baktım. Mart’ta dehşet bir gidişat var. Benim bu gidişata göre Nisan’ın ilk haftasında kurda gördüğüm nokta 16 TL. Ama burada durmayacak. 18 bandı mazide kalacak. Nisan’ın ilk haftasında ralli başlar diyorum Mayıs’ın ortasına kadar gider diyorum. Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yılsonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık."

Köyatası, şu ifadeleri kullandı: 

"Ekonomik yaptırımların yanı sıra sanata yönelik yaptırımlar, piyasalarda istikrarsızlığın beklenenden uzun süreceğine işaret ediyor. Akaryakıta her gün zam geliyor. Ayçiçek yağı krizi başladı. Yaptırımlar nedeniyle yurt dışı enflasyon daha da artacak, Türkiye’nin ithalat maliyeti yükselecek"

ELEKTRİĞE DE KORKUNÇ ZAM YOLDA!

Geçer ve Köyatası bunları söylerken bir diğer ekonomist İbrahim Kahveci de, elektrik ve gıda fiyatlarındaki artışa köşesinde dikkat çekti, elektriğe gelecek korkunç zammı açıkladı.

 Kahveci, "Bekleyen tehlike: Gıda ve elektrik" başlıklı yazısında elektriğin 1,65 lira olan satış fiyatının vatandaşlara 1,56 liradan satıldığını ifade ederek "Bu ne demek biliyor musunuz? Elektriğe normalde yüzde 100 üzerinde bir zam daha yapılması gerekiyor. Şimdilik fatura bütçeden karşılanıyor ama bu sürdürülemez. Bu fatura kapımıza gelecek... Bilesiniz" dedi.

4 yıllık enflasyonun yüzde 140, 4 yıllık gıda enflasyonunun ise yüzde 182 olduğuna dikkat çeken Kahveci şöyle devam etti:

"Gıda sektöründe soruna çok ciddi yaklaşılması gerekiyor. Tarlayı ekmek-biçmek büyük maliyet. Ama asıl sorunlardan biri de tarlada 1 lira markette 10 liraya çıkan maliyet zinciri.

Bugün pazarcı tezgahındaki kiralardan tutun, hallerdeki vergi ve harçlara kadar bir sorun yumağı içerisindeyiz. Taşımalı sistemle boşaltılan köylerden tutun, herkesin üniversiteli yapılmasına kadar giden tarladan kopuş hikayelerine... Makarayı artık silbaştan yeniden sarmamız gerekiyor"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.03.2022 12:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol