Dolar İçin Şoke Eden 1 Ekim Uyarısı

Döviz kurlarına dair öngörüleri ile dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, bu kez 1 Ekim'e dikkat çekti. Geçer, " Bu kez sadece bir yükselmeden bahsetmiyorum net bir kırılma yaşanabilir" dedi.

26 Eylül 2022 Pazartesi 13:16
Dolar İçin Şoke Eden 1 Ekim Uyarısı

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin tahminlerini paylaştı. Dış ticaret açığının her geçen gün arttığını ifade eden Geçer, bunun dövize etkisinin ağır olacağını kaydetti.

Tahminleri ile yatırımcının dikkatini çeken Selçuk Geçer, Dolar kurunda kırılma yaşanacağını ifade etti. Dış ticaret açığının giderek arttığını söyleyen Geçer, yüzde 100'lük bir hareketin yaşanacağını belirtti. İşte Selçuk Geçer'den kritik değerlendirmeler.

DOLARDA YÜZDE 100'LÜK KIRILMA GELEBİLİR

Önümüzdeki dönemlerde kurda patlamanın yaşanacağını belirten Selçuk Geçer, "Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz." dedi.

1 EKİM'E DİKKAT, YİNE FAKİRLEŞECEĞİZ

Dolar kurunun yukarı yönlü hamlelerine devam edeceğini belirten Geçer, "Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı. 1 Ekim sonrası dolarda hareketlenme sürecek. " ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.09.2022 13:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol