BENZİNE REKOR ZAM GELİYOR...

Benzin fiyatlarına rekor zam yolda. Dolar kurundaki hızlı yükselişle zamlanan akaryakıt fiyatları OPEC'in üretimi kısma kararı sonrası daha da yükselecek

01 Aralık 2016 Perşembe 17:25
BENZİNE REKOR ZAM GELİYOR...

Petrol fiyatları OPEC üyesi olmayan Rusya'nın da katıldığı üretimi kısma anlaşmasının ardından gördüğü yüksek işlem hacmiyle beraber yüzde 12'nin üzerinde bir artış gösterdi. OPEC'in kararının Türkiye'ye yansıması 'yüksek bir benzin ve motorin zammı' olacak. 
1,5 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI
Anlaşmanın duyurulmasının ardından Brent ham petrolün varil fiyatı yüzde 12'nin üzerinde yükselerek yeniden 50 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve 52.31 dolar oldu. Brent petrol böylece 1,5 ayın zirvesine çıktı.
PETROL DAHA DA YÜKSELİR
Goldman Sachs Group Inc.'in yayınladığı petrol fiyatları analizine göre, OPEC ve Rusya'nın daha az petrol üretecekleri yönündeki sözlerine sadık kalmaları durumunda petrol fiyatları, varil başına 60 doların üzerine tırmanabilir.
ABD türü ham petroldeki artışlar ise sınırlı kaldı ve 50 doların altındaki hareket devam etti. ABD türü ham petrolün varil fiyatı 49.81 dolardan işlem gördü.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol