'AKP o tarihe kadar doları 29.90'da tutacak'

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu, yerel seçimlere kadar doların ne kadar olacağını ve Merkez Bankası'nın ne yönde adımlar atacağını açıkladı.

10 Ağustos 2023 Perşembe 11:19

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu, 27 lira olan dolar kuruyla ilgili bomba bir iddiada bulundu.

"DOLAR 29.90 TL OLURSA ŞAŞIRMAYIN"

Şenol Babuşçu sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve dolar kurunun nerede tutulacağını açıkladı. Babuşçu şöyle dedi:

"Hükümet ve Merkez Bankası dolar kurunun 31 Mart 2024’e yani yerel seçimlere kadar 30 TL’nin altında olması için ellerinden gelen her şeyi yapacak. Dolar kuru 30 Mart 2024’te = 29.90 TL olurrsa şaşırmayın. Genel seçimlerde aynı stratejiyi yapmadılar mı?"

DÖVİZE YENİ VERGİ YOLDA MI...

Dolar konusunda yeni bir müdahalenin yapılıp yapılmayacağı merak edilirken konu ile ilgili ekonomist Selçuk Geçer'den de yeni açıklamalar geldi.

Dolar kuruna yeni bir müdahale beklediğini açıklayan Selçuk Geçer iktidarın bunu nasıl yapacağını da açıkladı.

Döviz hesabı olan vatandaşlar için önemli bilgilere paylaşan Ekonomist Selçuk Geçer, ek vergi getirilebileceği iddialarını öne sürdü.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Geçer, şu ifadeleri aktardı:

“Bankalardaki döviz hesaplarına vergi gelecek diyorlar. Vergi gelebilir arkadaşlar. Daha önce de böyle bir takım hatalar yapıldı. Bu hatayı yaptığınız an itibariyle kayıt dışını artırırsınız. Millet parasını bankadan çeker. Bir kereye mahsus o vergiyi öder, parasını yastık altına götürür ve ondan sonra piyasa ile banka arasındaki makas açılmaya başlar.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.08.2023 11:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol