85 İNSAN, 3.5 MİLYAR İNSANA BEDEL!

Oxfam'ın son olarak yayınlanan raporuna göre, zenginler ile fakirler arasındaki uçurum gitgide artıyor.

21 Ocak 2014 Salı 12:19
85 İNSAN, 3.5 MİLYAR İNSANA BEDEL!

 Oxfam'ın son olarak yayınlanan raporuna göre, dünyanın en zengin 85 insanı şu anda dünya nüfusunun yarısının ya da 3.5 milyar en fakirin sahip olduğuna sahip.

Pazartesi günü yayınlanan ''Bazıları için çalışmak'' başlıklı raporda, global yardım ve kalkınma organizasyonu, zenginlerin hızla artan servetleri nedeniyle büyüyen eşitsizliğin insan gelişimi açısından büyük tehlike yarattığının altını çiziyor.

Rapora göre, geçtiğimiz yıl 210 kişi daha milyarderlerin arasına eklendi. Böylece 1,426 kişilik grubun net servetinin toplamı 5,4 trilyon dolara ulaşmış oldu. Öte yandan dünyanın en zengin yüzde birlik dilimin net serveti 110 trilyon dolar olurken bu rakam dünyanın en fakir yüzde 50'lik kısmının varlığının yaklaşık 65 katı olarak gerçekleşiyor.

Raporda ''Ekonomik kaynakların büyük çoğunluğunun çok az kişinin elinde olması hem ekonomik hem de politik sistem için büyük tehdit oluşturuyor. Birlikte ileriye doğru gidileceği yerde, insanlar ekonomik ve politik güç açısından git gide birbirlerinden uzaklaşıyorlar. Bu da sosyal sınıflara ayrılma ve toplum arasında gerginliğin yükselmesi riskini kaçınılmaz hale getiriyor'' ifadeleri yer alıyor. THE LİRA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.01.2014 12:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol