7.500 TL alan emeklilere seyyanen zam müjdesi

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hayal kırıklığı yaratan emekli maaşı zamları ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, yaptığı açıklamalarda yüzde 25 zamma ek olarak ne kadar ödeme yapılacağını aktardı.

04 Ağustos 2023 Cuma 15:03
7.500 TL alan emeklilere seyyanen zam müjdesi

En düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasından sonra kök maaşlara yapılan %25'lik seyyanen zam Türkiye'deki enflasyon nedeniyle emeklinin cebinde un ufak oldu.

Geçtiğimiz aylarda emekli zammına dair olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı ve yıl başını işaret etti.

KÖK MAAŞ ÇIKMAZI

Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan emekliye ek zamla ilgili önemli bir açıklama geldi ve iki tarih duyuruldu.

Emekliye Refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77, memur emeklileri ise yüzde 17,55’lik zammı garantilediği belirtilerek ek artış oranı ile beraber yüzde 25'e tamamlandığı ifade edildi. Emeklinin kök maaşına yansıdığından dolayı bu zam yapılsa bile 6 bin lira altında kök maaşı olanlar 7 bin 500 TL almaya devam etti.

EKİM AYINI İŞARET ETTİ

Erdursun ise ekim ayını işaret ederek Ekim ayında Meclis’in de açılmasıyla büyük ihtimalle yerel seçimlerin startı siyasiler tarafından verileceği belirtilerek seçim öncesinde Ocak 2023 döneminde daha yüksek zam yapılacağını ifade etti.

YEREL SEÇİM ÖNCESİ DAHA YÜKSEK ORANDA ZAM

Konu ile ilgili olarak Erdursun açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Ama hükümet acele etmeyecektir. Bunun içinse ocak ayını bekleyip Mart 2024’teki yerel seçim öncesi daha yüksek oranda zam yapacaktır.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 15 BİN LİRA OLUR

En düşük emekli aylığı bu durumda 15 bin lira olur. En düşük emekli aylığı uygulaması da ortadan kalkar. Herkese aynı oranda zam yapıldığı için en azından bundan sonraki süreçte daha yüksek prim ödeyenler dezavantajlı olmaktan çıkar. Gerçek bildirimlerle çok kişi sigortalı olur, devletin de kasasına para girer diye düşünüyorum"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.08.2023 19:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol