YILAN HİKAYESİNE DÖNÜŞTÜ...

Alaaddin Burucedi, Karayılan'ın yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı

15 Ağustos 2011 Pazartesi 01:52
YILAN HİKAYESİNE DÖNÜŞTÜ...

 Terör örgütü PKK'nın en önemli isimlerinden Karayılan'ın yakalanması "yılan hikayesine" döndü. Haberi duyuran TRT ise resmi açıklama bulunmamasına rağmen, Karayılan'ın yakalandığı yönündeki ısrarını 6,5 saat boyunca sürdürdü. Yalanlama ise akşam saatlerinde İran'dan geldi. İran Meclis'i Milli Güvenlik ve Dış Politika Başkanı Alaeddin Burucerdi, yakalananın Karayılan olmadığını, böyle bir açıklamasının bulunmadığını söyledi.


Karayılan'ın yakalandığı haberi gündeme bomba gibi düştü; ancak bir türlü doğrulanamadı. Devletin resmi yayın organı TRT, Karayılan'ın yakalandığı haberini verirken kaynak olarakta İran Meclis'i Milli Güvenlik ve Dış Politika Başkanı Alaeddin Burucerdi'ye dayandırdı.

ANADOLU AJANSI DA AYNI HATAYI YAPTI

Karayılan'ın yakalandığı haberi resmi kaynaklardan bir türlü doğrulatılamamasına rağmen TRT, yaklaşık 6,5 saat boyunca bu iddiasına devam etti. Türk resmi kaynakları henüz haberi doğrulamamışken bu kez de Anadolu Ajansı, abonelerine Karayılan'ın yakalandığını haberini geçti. Ajans, haberine kaynak olarak İran Meclis'i Milli Güvenlik ve Dış Politika Başkanı Alaeddin Burucerdi'yı gösterince, ulusal ve uluslararası medya kuruluşları da haberi kaynak göstererek yayınladı. 

HABERE DÜZELTME İKİ SAAT SONRA GELDİ

Özel yayın kuruluşları ve internet siteleri temkinli de olsa haberi yayınlarken Anadolu Ajansı, ilk haberinden iki saat sonra düzeltme yayınladı. Ajans, ikinci haberinde "Karayılan ibaresini çıkartıyoruz” dedi.

TRT'YE YALANLAMA İRAN'DAN GELDİ

İran Meclisi Dış Siyaset ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucedi, terör örgütü PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın yakalandığını söylemediğini, PKK'nın 2 numaralı isminin yakalandığını söylediğini belirtti.

Murat Karayılan'ın yakalandığı ve kaynağının da kendisine dayandırıldığı haberlerinin ardından, İHA'ya konuşan bulunan Alaaddin Burucerdi, bu iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Burucerdi, "Basında çıkan haberlere göre, tutuklandığını söylediğim kişi PKK'nın iki numaralı ismiydi ve ilgili kaynakların bu haberi doğrulaması gerektiğini vurguladım. Bu sabah söylediklerim, Türk basınında çıkan haberleri doğrulamıyordu" dedi.

İKİ ÜLKENİN TERÖRE BAKIŞI

Burucerdi ayrıca, "İran ve Türkiye'deki kamuoyu bu konuda çok hassas. Çıkan haberler iki milletin de terörist gruplara ne kadar nefret duyduğunu gösteriyor. Bu grubun terör faaliyetlerinin en kısa sürede sona ereceğini umuyoruz" dedi.

İHA muhabirinin, "Karayılan'ın yakalandığını konusunda bir bilginiz yok mu?" sorusunu yanıtlayan Burucerdi, "Hayır yok. Gerçekte bu haberler İran-Türkiye doğalgaz boru hattına düzenlenen saldırının ardından yayılmaya başladı. Bu gibi haberlere hızlı yayılıyor ve kamuoyu da bu tip haberlere hassasiyet gösteriyor. Ben haberleri Türk medyasından duydum. Doğru ve resmi detaylara sahip olduğumuz zaman bunları paylaşacağız" dedi.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol