Titanik'in ünlü yönetmeni kayıp denizaltını anlattı

1912 yılında batan Titanik'in enkazını görmek isteyen turist kafilesini taşıyan araçtakilerin yaşamını yitirdiğinin resmi olarak açıklanmasından sonra Titanik'in filminin yönetmeni James Cameron çok sert ifadeler kullandı.

23 Haziran 2023 Cuma 13:08
Titanik'in ünlü yönetmeni kayıp denizaltını anlattı

Titanik’in filminin yönetmeni James Cameron, günler sonra ilk kez konuştu…

OceanGate Expedition isimli şirkete ait Titan isimli batiskafın akıbeti ile ilgili konuşan Cameron dikkat çekici bir benzetme yaparak isim vermeden eleştirilerde bulundu.

Cameron, “Batiskafın, dört günlük arama-kurtarma çalışmasının başında kaybolduğunu biliyordum. Kaynaklarım bana söyledi” dedi. Titanik’e büyük ilgi duyan ve hayatı boyunca birçok kez Titanik’in enkazını ziyaret eden Cameron, “Kaynaklarım aracın dalışının ilk saati içinde güçlü bir patlama sesi duyulduğunu teyit etti ve bu patlamayla eş zamanlı olarak batiskaf ile iletişim koptu” ifadesini kullandı.

Cameron, “Hidrofonda güçlü bir patlama oldu. Uydu aktarıcısı kaybedildi. İletişim koptu. Ne olduğunu biliyordum. Batiskaf patlamıştı” dedi.

1990’lı yıllarda deniz altına ilgi duyan ve Titanik isimli büyük bütçeli Hollywood yapımını yapan Cameron daha sonra Triton Submarines isimli bir batiskaf üretim şirketi kurmuştu.

Cameron Pazartesi günü bazı yazışmalar yaptığını ve, “Bazı arkadaşlarımızı kaybettik. Şu an parçalara ayrılmış vaziyette okyanus zeminindeler” ifadesini kullandığını da söyledi.

Cameron, Titanik Beşlisi olarak da bilinen Titan isimli batiskafta yaşanan trajedi ile Titanik’in batmasının benzerlikler gösterdiğini de söyledi.

Cameron, “Titanik’te de kaptan bütün uyarılara rağmen son hızla ileri gitmeye devam etti.

s.jpg

Ay ışığının olmadığı bir gecede buzulların yoğun olduğu bir yerde son hızla ileri gitti ve bunun sonucunda birçok insan öldü” derken OceanGate isimli şirketin uzmanlar tarafından eleştirildiğine de dikkat çekti.

Cameron, “Her iki trajedide birbirine çok benziyor. Uyarılara aldırış edilmedi. Aynı yerde benzer bir olayın yaşanması gerçekdışı geliyor” yorumunu yaptı.

MÜHENDİSLER ŞİRKETE MEKTUP YAZMIŞ

Cameron, “Sektördeki birçok insan bu batiskaftan dolayı çok endişeliydi. Derin batma mühendisleri şirkete mektuplar yaparak yaptıklarının yolcu taşımak için fazla deneysel olduğunu söylüyordu. Bunun denetlenmesi gerektiğini söylüyordu” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.06.2023 13:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol