Suudi Alimden Erdoğan'lık Fetva!

Suudi Arabistan'daki reformlar hız kesmeden devam ediyor. Kraliyet ailesine hizmet eden bir alim, tuhaf bir açıklama yaptı.

17 Ekim 2018 Çarşamba 23:33

Suudi Arabistan hanedanın diyanet işlerini devletin tekeline alma gayretinin sonucu olarak saltanat âlimleri, Şer’i kaynaklara göre dini hükümler ibraz etmek yerine kraliyet ailesini memnun edecek fetvalar vererek taşıdıkları âlim sıfatını istismar etmeye devam ediyor.

Son olarak Suudi Arabistan’da bir camide verdiği vaazda ulü'l-emre itaat konusuna değinen Abdülaziz er-Reyyis, Müslüman ülkelerdeki devlet başkanlarına ve yetki sahibi yöneticilere büyük günah işleseler de itaat etmenin farz olduğunu söyleyerek skandal bir fetva verdi.

Müslümanların bulundukları ülkede devlet yöneticilerine biat etmelerinin farz olduğunu belirten Suudi alim er-Reyyis, “Kardeşlerim, devlet başkanının televizyonda yarım saat zina yaptığını, içki içtiğini düşünün. Böyle bir durumda dinen duruşumuz nasıl olmalıdır? Eğer o anda sen de orada olursan maslahatı göz önünde bulundurmak şartıyla karşı çıkarsın. Ama orada değilsen devlet başkanının ismini ağzına alma, insanları ona karşı kışkırtacak şekilde konuşma” ifadelerini kullandı.

Her gün televizyonda zina yapsa da içki içse de devlet yöneticisinin arkasından konuşmanın caiz olmadığını ileri süren Suudi alim, “Yetki sahibi devlet başkanı her gün zina yapsa da insanları çağırmalısın onu sevmeye çağırmalısın. İnsanları ulü l-emre karşı tahrik edici davranışlardan kaçınmalısın” şeklinde konuştu.

Televizyonda bile olsa zina eden yöneticinin aleyhinde konuşmayı haram gören er-Reyyis, Suudi Arabistan’ın devlet televizyonunda uygunsuz içerikler yayımlayan sorumlular için ise “din düşmanlarına hizmetkarlık” nitelendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan’da tepkilere neden olan uygunsuz görüntüler ile ilgili sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan er-Reyyis, “Resmi ve bazı özel kanallarımız edepsiz ve dini açıdan sakıncalı olan görüntülerin yayımlanması ne bizim itikadımızı ne devletimizi ne de devlet yöneticilerimizi temsil eder. Olsa olsa sorumlular tarafında, din ve vatan düşmanlarına sunulan bir hizmettir” dedi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.10.2018 00:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol