'Rusya ve Ukrayna Tek Halktır...'

Rusya Devlet Başkanı Putin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Herkes müzakere masasından gelecek haberleri beklerken Putin açıklamalarına 'Operasyonlarımız devam ediyor" mesajı ile başladı. Putin açıklamasında, "Özel askeri harekat planladığımız gibi devam ediyor. Koyduğumuz tüm hedeflere ulaşıyoruz." şeklinde devam etti.

03 Mart 2022 Perşembe 20:10
'Rusya ve Ukrayna Tek Halktır...'

Rusya'nın Ukrayna saldırıları devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin bir kez daha kameraların karşısına geçti.

Putin'in açıklamaları şöyle:

Biz şu an Neonaziler ile savaşıyoruz. Sivilleri insan kalkanı olarak kullanıyorlar. Her türlü zırhlı aracı yerleşim yerlerinde kullanıyorlar. Rusya ve Ukrayna tek halktır. Harkiv'de binlerce öğrenci var hepsini tren istasyonunda tutuyorlar. Neonaziler Çinli öğrencileri de esir alıyor. 2 tanesi yaralandı. Kendi sivillerini canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Elimizde ses kayıtları var. Ordumuz halkımız için, Rusya için savaşıyor. Yakınlarını kaybedenlere sesleniyorum. Hayatını kaybeden aileleririne hepsine tazminat ödenecek. Sivil kayıpları önleme için geleni yapıyoruz. Kimse bizi tehdit edemez buna nükleer silahlar da dahil. Elimizden gelen her şeyi yapacağız ve hayatını kaybeden herkesin anılarını yaşatmaya devam edeceğiz.  Özel askeri harekat planladığımız gibi devam ediyor. Koyduğumuz tüm hedeflere ulaşıyoruz.

Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamada ise bombardıman iddiaları yalanlandı. Açıklamada  "Plana göre ilerleyen özel harekat sırasında Rus Silahlı Kuvvetlerinin sivillerin can kaybını önlemek için mümkün olan her şeyi yaptığı özellikle vurgulanmaktadır. Kiev'e ve Ukrayna'nın diğer kentlerine füze saldırıları ve bombardımanlar düzenlendiğine dair iddialar gerçekle bağdaşmıyor ve Rusya karşıtı dezenformasyon kampanyasının unsurları olarak kullanılıyor" denildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.03.2022 20:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol