PAPA MARKSİST Mİ?

Noel hediyesi için yoklullara bedava şehiriçi ulaşım bileti ve telefon kartı hediye vermeye karar veren Papa Francis ısrarla kendisine Marksist diyen kişilere yanıt verdi.

16 Aralık 2013 Pazartesi 10:59
PAPA MARKSİST Mİ?

 Francis papa olduktan sonra ilk kez Noel kutlaması yaparak Roma'daki yoksullara kişisel hediyeler verecek. Vatikan'ın yaptığı açıklamada içinde bedava ulaşım bileti ve telefon kartı olan 2 bin zarf gelecek haftalarda Roma'da dağıtılacak. Dağıtım işini yosullara ve evsizlere yemek servis eden rahibeler yapacak. 

Zarfların içinde ayrıca papa tarafından imzalanmış ve Vatikan posta idaresinin damgası bulunan, alıcısı tarafından ailesine veya arkadaşalrına gönderebileceği Noel kartı bulunacak. 

Hediyeler ayrıca Papa Francis'in mart ayında seçildikten sonra bizzat tanılştığı insanlara ve diğerlerine kişisel olarak dağıtılacak. 

Bu Papa'nın Marksist olduğu yönündeki iddiaları reddetmesine rağmen dünyada yoksul ve açlara yardım taahhütünü yeniden onaylamak anlamına geliyor. 

İtalyan gazetesi La Stampa'ya verdiği demeçte Papa "Marksist ideoloji yanlış. Ama hayatımda çok iyi insan olan birçok Marksist ile tanıştım, yani gücendirmek istemem" dedi. Papa'nın kasım ayında küresel yoksulluğun üstesinden eşitsizlik ve mali spekülasyonun yapısal nedenlerini çözmeden gelinemeyeceği yönündeki açıklaması ABD'Li muhafazakar Rush Limbaugh dahil birçok kişinin tepkisini çekmişti. Limbaugh bir radyo programında Papa'yı hedef alarak "Papa'nın ağzından çıkan saf bir Marksizm. Dizginsiz kapitalizm? Bu hiçbir yerde yok" dedi. 

Bu hafta bir başka Amerikalı muhafazakar Glenn Beck medyadaki bir yorumunda Time dergisinin Papa Francis'i "Yılın Adamı' seçme kararını reddetti çünkü Papa'nın "Marksist eğilimde" olduğu yönünde endişelerinin olduğunu söyledi. 

Papa ise bu eleştirilere yanıt verirken söyleşisinde bir uzman gibi konuşmadığını kilisenin sosyal doktrinine göre konuştuğunu belirtti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.12.2013 11:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol