Japon Başbakan Kurtarılamadı, Saldırgan Bakın Kim Çıktı?

Japonya'da 2012-2020 arasında ülkenin en uzun süreli Başbakanlık görevini yürüten Shinzo Abe kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Saldırganın ifadesi de ortaya çıktı.

08 Temmuz 2022 Cuma 11:58
Japon Başbakan Kurtarılamadı, Saldırgan Bakın Kim Çıktı?

Nara kentinde yol üzerinde katıldığı bir etkinlikte konuştuğu esnada suikasta uğrayan eski Japon Başbakanı Shinzo Abe hayatını kaybetti. Göğsünden ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Abe kurtarılamadı.

Sözkonusu saldırı gerçekleştiren kişiye yönelik ise detaylar belli olmaya başladı. Saldırganın eski bir asker olduğu ortaya çıktı.

Abe'yi vurduktan sonra kaçma girişiminde bulunmayan saldırgan Tetsuya Yamagami anında gözaltına alınırken yakalanma anına ilişkin net görüntüler de servis edildi.

İŞTE SALDIRGANIN İFADESİ

NHK haberine göre, gözaltına alınan zanlı, Japonya'nın eski başbakanı Abe'den memnun olmadığını, politikalarını beğenmediğini, bu yüzden onu öldürmeye karar verdiğini söyledi.

hfghfgh

ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMIŞTI

İlk kez 2006’da başbakanlık koltuğuna oturan Abe, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bir yıl sonra istifa etmiş, Aralık 2012’de göreve geri dönmesinin ardından ise ekonomi ve çalışma tarzı reformları üzerine çalışmıştı. Abe, çocuk bakımı konusunda devlet desteğini teşvik etmek için de çaba harcamıştı. Görev süresi boyunca askeri harcamaları artıran ve 2. Dünya Savaşı sonrası pasifist Japonya anayasasını değiştirme hedefinden vazgeçmeyen Abe, Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon vatandaşlarının ülkeye dönüşü için yürüttüğü çalışmalarla da gündeme gelmişti.

AA-20220708-28362740-28362739-ESKI_JAPONYA_BASBAKANI_ABE_SINZO_SILAHLA_VURULARAK_YARALANDI

ARAZİYİ EŞİNİN ÜZERİNE VERMİŞTİ

Abe, çeşitli yolsuzluk iddiaları ile de kamuoyunun dikkatini çekmişti. Japonya’da devlete ait bir arazinin Başbakan Shinzo Abe’nin eşi Akie Abe ile bağlantılı bir özel okul işletmesine çok ucuza verildiği yönündeki iddialarla muhalefetin tepkisini çeken Abe, ayrıca yüzlerce davetlinin katıldığı bir partiye kendi siyasi taraftarlarını davet ederek, yurttaşların vergilerini israf etmekle eleştirilmişti.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.07.2022 12:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol