İSRAİL İLE HAVADA KAPIŞTIK...

"Türk ve İsrail F16'lıları havada kapıştı"

04 Ekim 2011 Salı 17:32
İSRAİL İLE HAVADA KAPIŞTIK...

 Rum basını, İsrail'e ait iki F-16'nın, Lefkoşa FIR Hattı'nda uçan 2 Türk F-16'yı kuşatarak Türkiye'ye kadar uzaklaşmaya zorladığını iddia etti. Rum basını ayrıca, Türk denizaltılarının da Kıbrıs açıklarında gezdiğini öne sürdü.

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Fileleftheros gazetesi; "İsrail Savaş Uçakları Türk Uçaklarını Kuşattı" başlığıyla verdiği haberde, İsrail'e ait iki F-16 savaş uçağının Lefkoşa FIR Hattı'nda uçan 2 Türk F-16'yı kuşatarak Türkiye'ye kadar uzaklaşmaya çalıştığını öne sürdü. 

Gazete, Türk uçaklarının; İsrail savaş uçakları tarafından kuşatılarak bölgeden ayrılmasının Rum Milli Muhafız Ordusu tarafından kaydedildiğini de yazdı. Gazete, ayrıca, İsrail uçaklarının sondajın yapıldığı platform bölgesini belirli aralıklarla denetlediklerini de belirtti. 

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan bir diğer gazete Politis ise; "Denizaltılar Üşüştü" başlığıyla verdiği haberinde, bölgede iki Türk denizaltısının bulunduğunu iddia etti. Geçtiğimiz akşamdan bu yana bir Türk denizaltısının güneydoğu istikametine hareket ettiğinin tespit edildiğini ileri süren gazete, başka bir Türk denizaltısının da; dün sabah saatlerinden itibaren Kıbrıs istikametinde yola çıktığını öne sürdü.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol