Eski Hostes, Havada Yaşadıklarını Kitaplaştırdı!

ABD'den eski bir uçuş görevlisi olan Ann Hood, görevini yaptığı dönemde şahit olduğu şaşırtıcı olayları anlattı. 1979'dan 1986'ya kadar gökyüzünde çalışan Hood, yüksek doz uyuşturucu alıp hayatını kaybeden yolculardan uçakta kendilerine eşlik edecek seks işçisi tutan zenginlere kadar şahit olduğu birçok garip anıyı paylaştı.

26 Mayıs 2022 Perşembe 07:31
Eski Hostes, Havada Yaşadıklarını Kitaplaştırdı!

Anı kitabı yazarı eski hostes Ann Hood, kitabında görev yaptığı zamanlarda gördüğü ilginç manzaraları anlattı.

Yedi yıl boyunca hostes olarak görev yapan kadın, oldukça garip tecrübeler de içeren hikayelerini kitabında okuyucularıyla paylaştı.

AŞIRI DOZDAN ÖLENLERİ GÖRDÜ

Hood, ne yazık ki genç bir kadının uçakta aşırı dozdan kaynaklanan trajik ölümüne şahit olmuştu. Ayrıca, kalp krizi geçiren bir yolcuya suni teneffüs yapmasına rağmen yolcuyu uçuş esnasında kaybettikten sonra yaslı yolcuları teselli etmek durumunda kaldığı zorlu ve üzücü tecrübeleri de oldu.

Daha ilginç manzaralara da şahit olduğunu söyleyen Ann, birinci sınıfta seyahat eden birkaç erkeğin, Boston'dan Londra'ya giden bir uçakta lavabodaki bir kadını nasıl tek tek ziyaret ettiğini ayrıntılarıyla anlattı.

Arkadaşına neler olduğunu sorduğunda içerideki kadının bir işçisi olduğunu ve muhtemelen o adamlar için burada olduğunu söylediğinde yaşadığı şoku paylaştı.

odoo

HALA SEVİYOR
Ann, 1986'da görevinden ayrıldı ve evlenmeye, çocuk sahibi olmaya, yazmaya ve öğretmeye devam etti. Ancak uçuş görevlisi olmanın bir insanın sahip olabileceği en zorlu, cinsiyetçi, heyecan verici, ve bir o kadar da muhteşem işlerden biri olduğunda ısrar etti.

TÜRK HOSTES DE YANKI UYANDIRMIŞTI!

Öte yandan Türkiye'de de Hostes Derya Berrak, uçuş sırasında çapkın yolcularla arasında geçen traji komik olayları bir kitapta toplamış, yankı uyandırmıştı.

Uzun yıllar hosteslik yapan Derya Berrak, meslek yaşamında tanık olduğu ilginç olayları ‘Bir Hostesin Anıları/Bakire Suyu’ adlı kitabında topladı. Kitabında, ‘mini etek ve topuklu ayakkabı’dan oluşan üniformaları nedeniyle insanların kafasında oluşan önyargıdan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Berrak’ın bazı anıları şöyle:

• BAKİRE SUYU:

"Servise çıktığımızda ikimiz de biliyorduk ‘kara suyun’ kola, ‘sarı suyun’ fanta, ‘boncuklu suyun’ gazoz olduğunu. Burcu, yaşlıca bir beye uzanıp ‘Siz beyefendi?’ deyince aldığımız yanıtla irkildik: ‘Bakire suyu ver’. Yıllardır uçmamıza rağmen ilk kez duyuyorduk. Burcu ‘Anlamadım’ dedi şaşkınca. Adam vişne suyunu göstererek ‘İşte bundan’ dedi.

•KAPTAN TUTSUN:

Kabin amiri yolcuyla konuşuyor: ‘Uçaktan korkuyorum, elimi tutar mısınız?’, ‘Ah beyefendi çok haklısınız ama kaptanımız benden daha çok uçmuş ve tecrübeli, isterseniz hemen çağırayım elinizi o tutsun inişte.’
•

KARIŞTIRICI GELDİ:

Yine bir Trabzon açık mesaisinde kahvelerimiz geldi ama kaşık ve şeker yoktu. Uçaklardan alışkanlıktan kaşık yerine karıştırıcı kelimesini kullanırdık. Oda servisini tekrar aradık ve şekerle karıştırıcı rica ettik. Az sonra kapı çalındı. Servis elemanının elinde koca bir mikser duruyordu ‘Karıştırıcı da istemişsiniz, buyrun’ dedi.


Su dökmek ne demek?
Bu hostesin anıları çok konuşulacak...
Berrak, Almanya’da büyümüş, Türkçesi çok iyi olmayan bir arkadaşının yaşadığı anıyı onun ağzından şöyle aktarıyor: "Alçalmaya başladık, Aceleyle mutfağı topluyordum. Birden heyecanlı bir adam geldi. ‘Affedersiniz hostes hanım su dökçem, nereye dökeyim?’ diye sordu. ‘Eeee, ne bileyim, verin ben dökeyim’ dedim."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.05.2022 07:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol