Dünya Giorgia Meloni'yi Konuşuyor, Peki Kim Bu Meloni?

Dünya İtalya'da seçimleri kazanan Mussolini hayranı aşırı sağcı Giorgia Meloni'yi konuşuyor. İtalya'da ilk kadın başbakan olacak Meloni'nin hayatı ise merak konusu oldu.

26 Eylül 2022 Pazartesi 13:37
Dünya Giorgia Meloni'yi Konuşuyor, Peki Kim Bu Meloni?

İtalya’daki genel seçimleri kazanan aşırı sağcı Giorgia Meloni ilk kadın başbakan olacak. Peki Faşist lider Benito Mussolini hayranı Giorgia Meloni kimdir?

İtalya’da yapılan genel seçimlerde ilk sonuçlara göre Giorgia Meloni liderliğindeki aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri partisi ve sağ ittifakı önde. Bu sonuçlar doğrultusunda, FdI lideri Giorgia Meloni’nin de ülkenin ilk kadın başbakanı olması bekleniyor. 2000’de ulusal direktör seçilen ve 2004’te partinin gençlik kanadı olan Gençlik Hareketi’nin ilk kadın başkanı olan Meloni, 1996 yılında, MSI’nin sağcı varisi olan National Alliance’ın öğrenci hareketi Student Action’ın ulusal lideri oldu.

GİORGİA MELONİ KİMDİR?

Meloni, 15 Ocak 1977’de Roma’da doğdu. 1992’de 15 yaşındayken ulusal muhafazakar İtalyan Sosyal Hareketi’nin (MSI) gençlik kanadı olan Gençlik Cephesi’ne katıldı. Bu yıllarda, bakan Rosa Russo Iervolino’nun teşvik ettiği halk eğitimi reformuna karşı protestoda yer alan öğrenci koordinasyonu Gli Antenati’yi (Atalar) kurdu. 1996 yılında, MSI’nin sağcı varisi olan National Alliance’ın öğrenci hareketi Student Action’ın ulusal lideri oldu ve bu hareketi İtalyan Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan Öğrenci Dernekleri Forumu’nda temsil etti. Aynı yıl Amerigo Vespucci Enstitüsü’nde diploma aldı.

İtalya'nın ilk kadın başbakanı olacak Giorgia Meloni kimdir? - Dünya  haberleri

Bu yıllarda Roma’nın en ünlü gece kulüplerinden biri olan Piper Club’da dadı, garson ve barmen olarak çalıştı. Roma “Amerigo Vespucci” Enstitüsünde lisan diploması aldı.

1998’de ön seçimleri kazandıktan sonra, Roma Eyaleti üyeliğine seçildi ve 2002’ye kadar bu görevi sürdürdü. 2000’de ulusal direktör seçildi ve 2004’te partinin gençlik kanadı olan Gençlik Hareketi’nin ilk kadın başkanı oldu. Daha sonra Forza İtalia partisi’ne katılıp gençlik bakanı oldu daha sonra İtalya’nın Kardeşleri partisinin kurucuları arasında yer aldı.

İtalya'nın yeni demir leydisi: Giorgia Meloni - Son Dakika Haberleri

GİORGİA MELONİ AYNI ZAMANDA GAZETECİ

Milliyetçi muhafazakâr bir siyasi parti olan İtalya’nın Kardeşleri’nin lideri ve Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular Partisi’nin başkanı olarak görev yapan Meloni ayrıca gazetecidir.

Meloni ayrıca Silvio Berlusconi’nin dördüncü hükümetinde Gençlik Bakanı ve Özgürlük Halkı’nın gençlik bölümü olan Genç İtalya’nın başkanı olarak görev yaptı.
Meloni sık sık yabancı düşmanlığı ve İslamofobiyle suçlanmıştır. İtalyan hükümetinin yasadışı göçmenleri desteklediğini iddia etmektedir, aşırı sağcı “Büyük Yer Değiştirme” komplo teorisini desteklemektedir ve İtalyan nüfusunu azaltmak için Afrika’dan Avrupa’ya planlı bir kitlesel yer değiştirmenin yapıldığına inanmaktadır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.09.2022 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol