BESMELE ÇEKEN ÇOCUĞA TERÖRİST MUAMELESİ

Cuma günü Brooklyn Federal Mahkemesi’nde açılan bir davada, Brooklynli Müslüman bir çocuğun, belediye otobüsü şoförü tarafından “terörist” olarak nitelendirildiği ve otobüse binmesine izin verilmediği ileri sürülüyor. İşte ayrıntılar...

30 Ekim 2013 Çarşamba 10:53
BESMELE ÇEKEN ÇOCUĞA TERÖRİST MUAMELESİ

 NY Daily News’un haberine göre 12 yaşındaki Brooklynli çocuk söz konusu davasında, New York’taki otobüslerden birinin şoförünün kendisini dua ederken duyup “terörist” olarak damgaladığını ve bunun üzerine otobüse binmesine izin verilmediğini söylüyor.

Açılan davada belirtildiği üzere olay geçen Ekim ayında yaşandı. İsmi açıklanmayan davacı çocuğun, B36 otobüsünün Sheepshead Bay Road’da durmasıyla MetroCard’ını aramaya başladığı belirtiliyor.

MetroCard’ını ararken çocuğun, “Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla” şeklinde dua ettiği belirtiliyor. NY Daily News’a konuşan çocuğun avukatı Hyder Naqvi, bunun üzerine şoförün alarma geçip, çocuğa “terörist” dediğini ve otobüsün kapısını hızla kapattığını belirtti.

Naqvi, “Şoför, (çocuğa) ‘otobüsten in!’ dedi ve T ile başlayan kelimeyi kullandı” dedi. Naqvi, t ile başlayan kelime derken “terörist” kelimesinden bahsediyordu.

Bus driver boots praying Muslim boy: suit
Naqvi, çocuğun olay sonrasında duygusal açıdan çok incindiğini öyle ki toplu ulaşımı kullanmak istemez hale geldiğini belirtti.

Naqvi, olayın, çocuğun 11. doğum gününün sadece iki gün öncesinde gerçekleştiğini yine de çocuğun ayrımcılığa uğramanın nasıl bir his olduğunu anlayacak kadar büyük olduğunu belirtti.

Çocuğun yaşının 12 olmasından dolayı davada ismi sadece baş harfleriyle (C.S.) geçiyor.

Naqvi, çocuğun ebeveynlerinin olayı NYC Transit’e bildirdiklerini fakat hiçbir zaman bir soruşturma sonucuna ilişkin bilgilendirilmediklerini belirtti. Naqvi ayrıca çocuğun söz konusu şoförün kimliğini belirleyebilecek durumda olduğunu söyledi.

Yorum talebiyle aranan NYC Transit’in sözcüsü henüz bir geri dönüşte bulunmadı. Söz konusu davada mahkemenin uygun göreceği miktarda tazminat talebinde bulunuluyor. (TurkishNY)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.10.2013 10:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol