ABD'li Vatandaş Trump'ı Rezil Etti!

Donald Trump’tan gıda paketi alan bir Amerika vatandaşının gösterdiği tepki ortaya çıktı.

05 Kasım 2020 Perşembe 10:56
ABD'li Vatandaş Trump'ı Rezil Etti!

Amerika Birleşik Devletleri’nde 59. Başkanlık seçimlerinden önce Donald Trump’tan gıda paketi alan bir Amerika vatandaşının gösterdiği tepki ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan videoda ABD’li vatandaş, “İnanabiliyor musunuz ona oy vermem için rüşvet olarak bana yiyecek göndermiş” ifadelerini kullandı.

Evine gıda paketi gönderilen ABD’li seçmen söz konusu videoda şu ifadeleri kullandı:

“Bakın ABD Başkanı Donald Trump’tan ne aldım. Buna inanabiliyor musunuz? İnanabiliyor musunuz ona oy vermem için rüşvet olarak bana yiyecek göndermiş. Bu inanılmaz! Buna bakın. Tüm bunlara bakın. Ben bir demokratım. Bunlara bakın, bunlar inanılmaz! Amerikalılar şimdi ne yapacak? Rüşvetle size oy mu verecek? Buna inanamıyorum. Beyler ve bayanlar buna bakın, bir mektup. Yumurta, patates, süt, elma, peynir, her şey mide bulandırıcı!”

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın usulsüzlük yapıldığını öne sürmesi ve seçim sonuçlarını Yüksek Mahkeme'ye götüreceğini söylemesinden bir gün sonra dört eyalette yargı süreci başlatmaya hazırlanıyor.

TRUMP YARGIYA GİDECEK

Trump'ın ekibi, oy sayımının devam ettiği Georgia, Michigan, Wisconsin ve Pennsylvania'da sayım sürecine itiraz ederek, konuyu mahkemeye taşıdı. Bu eyaletlere başkalarının da eklenebileceği söylendi.

Trump ve yakın danışmanları, oylama sürecinde usulsüzlük yapıldığını ve seçimlerin kendilerinden çalındığını öne sürdü. Ancak bu iddialarına ilişkin somut bir bilgi ya da kanıt henüz ortada yok.

ABD kanunları çerçevesinde, adaylar sonuçların birbirine çok yakın çıktığı durumlarda eyalet bazında yeniden sayım talebinde bulunabiliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Trump'ın ekibi bazı eyaletlerde oy sayımının durdurulmasını talep ederken, bazılarında da yeniden sayım istiyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.11.2020 11:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol