'VEFASIZLIK KİTABIMIZDA YOKTUR'

Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialara ilişkin, ''Ağzı olan konuşur. Biz bürokratlarımızı kimseye yedirmeyiz, sonuna kadar sahip çıkarız. Yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yok'' dedi.

23 Ekim 2013 Çarşamba 10:31
'VEFASIZLIK KİTABIMIZDA YOKTUR'

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Meclis'te başörtüsüyle ilgili siyasetle ilgili MHP, BDP'den olumlu mesajlar geldi. CHP soğuk yaklaştı. İçtüzük değişikliği gerekli mi?
Bu konuyla ilgili Meclis Başkanı'nın açıklaması var. İçtüzük gerekliliği yok. Milletin seçtiği vekiller başörtülü olarak görev ifa edebilirler. AK Parti olarak tavrımız çok açık ve nettir. Desteklemeye devam edeceğiz.

İSRAİL'İN HAKAN FİDAN AÇIKLAMASI

Asıl hedef AK Parti ve Başbakan Erdoğan mı?

Ağzı olan konuşur. Kimseye niye böyle konuştun diye sorma hakkımız yok. İsrail açıklaması yaptığına göre, bizde o açıklamaya ister istemez inanmak durumundayız. Farklı ülkelerden farklı açıklamalar da bize geliyor. Bizim için önemli olan, biz kendi bürokratlarımıza, mücadale arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz. Göreve getirdiğimiz bu arkadaşlarımıza sahip çıkarız.Bunlar bizim yol arkadaşlarımızdır. Vefasızlık bizim kitabımızda yoktur. 11 yıllık mücadalemizi bu arkadaşlarımızla beraber verdik. TSK'dan arkadaşlarımız MİT'ten arkadaşlarımız var. Siyasilerimiz de var. Müdellel bir belge gelmedikten sonra hiçbir arkadaşımıza gazeteler yazdı diye onlara tavır almayız.

FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ İHALESİ

NATO'dan gelen endişeliyiz tepkisine ne diyorsunuz? Çin'le sözleşme yapılacak mı?

Bu konuyla ilgili açıklamaları yaptık. Burada aranan özelliklerden bahsettik. Bu füzelerin operasyonel kabiletlerinden fiyatlarına kadar. Bizim hedefimiz bunun üretimini kendimiz de yapmak istiyoruz. Kaldı ki savunma sanayi müsteşarlığımız bütün teklifleri inceler ve bizim önümüze getirir. Biz de inceleriz, dinleriz. Bunların hepsi bize anlatılır. Ondan sonra da nihai kararı veririz. Bu karar çoğu zaman da müsteşarlığı yetkilendirme kararıdır. Müsteşarlığa göreşme izni veririz. 

NATO üyesi bir çok ülkede Rusya silahları mevcuttur. Bunları kendi envanterlerinden çıkarmamışlardır. Nato'nun açkılamaları bizim içni belirleyici değildir. Biz biliyorsunuz Çin'le ortak tatbikat yaptık bunlar natonun bilgisi dahilinde. Bizim bağımsızlık anlayaşımızı kimsenin gölgelemeye hakkı yoktur.

AB MÜZAKERELERİ

Yeni faslın açılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gecikmelide olsa olumlu bir adımdır. Yeterli değildir. Daha hızla atılması gereken adımlar var. Kaybedilmiş çok zaman var. 15 fasıl 35 fasla çıkarıldı. Bunların hepsi 50 yıllık AB üyelik sürecinde yaşadığımız olaylardır. Müzakereci ülkeler olarak liderlerin katıldığı bir süreçtenliderlerin katılmadığı sürece girdik. Fransa'nın Sarkozy döneminde bu işe müdahalesi bu süreci olumsuz etkiledi. O olumsuz süreç sayın Hollande'ın seçilmesiyle son bulmuş görünüyor. Bundan sonraki süreçte Merkel'in de çok daha olumlu yaklaşacağını düşünüyorum. Almanya'nın dönem başkanlığında 3 faslı açtık. Bu türkiye'ye yönelik Almanya'nın da yaklaşımını göstermesi bakımından önemli. Bundan sonraki süreçte daha olumlu yaklaşımlar gerçekleşecektir.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

AK Parti ve CHP bir araya geliyor. CHP'nin tutuklu vekil şartı konusunda partinizin tavrı ne olacak?

Kapısı kapalı olanın kapısını çalmaya gerek yok. Sadece bir çok önceden bir açıklama yaptık. Üzerinde 4 partinin mutabık kaldığı 48 maddeyle iligili bunları meclisten geçirelim dedim. Buna yanaşılmadı. Bu süreçte 60 maddede mutabakat var. Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu Meclis'ten geçirebiliriz dedi. Diğerlerinin katılması önemli değil .CHP ile birlikte 60 maddeyi Meclis'ten geçirebiliriz dedim. Ben arkadaşlarıma şart kabul etmiyoruz dedim. Çünkü üzerinde mutabık kalınan maddeler bunlardır. Anayasa maddeleri üzerinde yapacağımıza göre şartları konuşmaya gerek yok. Herhangi bir şart ileri sürmeden 60 maddeyi görüşmeye varsalar yola devam ederiz. Niyetleri yoksa bundan soraki süreç Meclis Başkanı'nın takdiridir. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.10.2013 10:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol