"TSK SİPERE GİRMİŞ, SUSMUS..."

HAK ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, TSK'yı eleştirerek, "Tamamen mevzilerde, siperlere girmiş, susmuş. Bana göre kendi hukukunu bile arayamıyor" dedi.

27 Mayıs 2011 Cuma 15:01

 Pamukoğlu, Efes ve Denizkurdu tatbikatlarının iptal edilmesi üzerine ise Yunanistan'a gövde gösteri yapmaya ihtiyaç olmadığını, lüzumsuz para kaybı olarak gördüğü tatbikatları kaldıracağını söyledi.

Seçim gezileri kapsamında Bolu'ya gelen HEPAR Lideri Osman Pamukoğlu, seçim otobüsüyle kent merkezinde tur attıktan sonra bir çay bahçesinde partililerle bir araya geldi. Bir süre partililerle ve halkla sohbet eden Pamukoğlu, AK Parti ve CHP'yi eleştirerek, "Biz bunlar gibi masal okuyan değiliz. Kuşlara, tavuklara yem atar gibi akşam oturup seçim beyannamesi yazıp, oraya buraya dağıtan ve söyleyenlerden de değiliz. Şarlo'dan farkları yok. Bizim gözümüzde de Hacivat ve Karagöz'den farklı değiller. Bunları bu devletin başına geçirip siyasi bağımsızlık, ekonomik bağımsızlık sağlanacağını zannediyorlarsa bunları sananların alnını karışlarım. Bunu sananların beyinlerini kuyumcu terazisiyle tartmak lazım. Bir tarafa da serçenin beynini koymak lazım. Bizim ana koşulumuz siyasi ve ekonomik bağımsızlıktır. Ekonomik bağımsızlığı olmayan milletler sadece uşak muamelesine tabi olacaktır" diye konuştu.

SİYASİ TARİH TARTIŞMASI

Osman Pamukoğlu, bir gazetecinin, "Meclis'e giremezseniz istifa edecek misiniz?" şeklindeki sorusuna tepki göstererek, "Sen dünya siyasi tarihini biliyor musun? Bilmiyorsun, öğrenirsin, yaşın müsait" yanıtını verdi.

Pamukoğlu, dünyanın neresinde kurulursa kurulsun, dünyanın beş kıtasında, ideolojileri ve ilkeleri ne olursa olsun bir partinin seçime girip 3.2 oy almasının iyi bir gelişme olduğunu belirterek, 12 Eylül'den sonra CHP'nin Meclis'e girdiğini söyledi. Gazetecinin, "Meclis'e CHP değil, SHP girdi" sözü üzerine ise Osman Pamukoğlu "Dur onun da girdiği bir tarih var. Sen bana ANAP'ın seçime girdiği tarihi söyle" dedi. Gazetecinin, "1983 yılıydı. Özal'dı genel başkan" dedi. Pamukoğlu'nun, "Özal'ı bırak" sözü üzerine de gazeteci "Turgut Sunalp, Özal, 3 parti vardı. Bu da Türkiye'nin seçim tarihi" diye cevap verdi. Bu söz üzerine sinirlenen Osman Pamukoğlu, "Ters anlıyorsun, ters yazıyorsun evladım. Bu milletin çocuklarını 20 yaşından bu yana ben eğittim. Erkekleri tanırım. Bakınca ne yazacaksın, ne konuşacaksın, anlarım. Şunu gör ve yaz. Meclis'teyim hemşehrim" dedi.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Efes ve Denizkurdu tatbikatlarının iptal edilmesinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Askerlerin yaptığı işler ve kararlarla ilgilenmiyorum. Tamamen mevzilerde, siperlere girmiş, susmuş. Bana göre kendi hukukunu bile arayamıyor. Ben bu tip tatbikatlara bile karşıyım. Yunanistan'a gövde gösterisi yapmaya ihtiyacımız yok bizim. Bu tip tatbikatları, lüzumsuz para, diye ben kaldıracağım."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol