TERÖRİSTLE BARIŞ İÇİN SARILMIŞLAR!

Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP-PKK kucaklaşması görüntüleri ile ilgili olarak, " Dünyanın hangi yerinde sarılmak suç kapsamına girer. Ben barış için sarıldım.” dedi.

10 Eylül 2012 Pazartesi 16:00
TERÖRİSTLE BARIŞ İÇİN SARILMIŞLAR!

 Terör örgütü KCK’nın basın komitesine yönelik açılan dava öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tuğluk, "Bir ülkede gazeteciler özgür değilse o ülke özgür değildir. Kürt basınına dönük Türkiye Devletinin uyguladığı özel bir politika var. Gerçeklerin açığa çıkmasını engelleme adına yapılmış bir operasyondur bu" dedi.

Basın mensuplarının PKK ile BDP kucaklaşması konusundaki sorularına yanıt veren Tuğluk, "Dünyanın hiçbir yerinde sarılmak suç kapsamına girmez ama sanırım Türkiye’de yeni bir suç ihtisas edilecek” dedi.
Barış ve kardeşlik adına sarıldığını iddia e den Tuğluk, şunları söyledi:
"Ben barışı kucakladım. Biz orada barış ve çözüm mesajları verdik. Oradaki gerillada barış. Ve çözüm mesajları verdi.Bu insanların neden dağa çıktıkları tartışılmalı. Mesele siyaseten susturma olduğu için bizim yaptığımız her meşru her demokratik eylem bu iktidar tarafından çok kolay olarak suç kapsamına alınabiliyor”
BDP’nin siyaset dışı bırakılmasını çok tehlikeli bulduğunu sözlerine ekleyen Tuğluk, "Bu Türkiye’nin hayrına bir durum değildir. Mesele dokunulmazlığımızın kalkıp kalkması değildir. Mesele bu zihniyet bu anlayıştır. Bu zihniyet Kürt sorununa bir çözüm getiremez. Biz iktidar gibi düşünmek zorunda bırakılacaksak kendimiz olmaktan çıkarız. İktidarın baktığı gibi gerillaya düşmanca bakmak durumunda değilim. O gençler bu toprakların gençleri. Bunları kabullenmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol