TEHDİT GİBİ...

AKP-Cemaat savaşı sonrası Başbakan Erdoğan, Cemaat'e yönelik operasyonların artarak devam edeceğinin sinyalini verdi. Bunun üzerine Zaman gazetesinde, Cemaat'e operasyon yapanlar ile ilgili dikkat çekici bir yazı yayınlandı.

27 Haziran 2014 Cuma 15:01
TEHDİT GİBİ...

 Binlerce dava açmaya hazırlandıklarını belirten Erdoğan, ayrıca emniyet, yargı, bürokrasi ve hatta özel sektörde tasfiyelerin yapılması için de talimat vermişti.

Veysel Ayhan imzasıyla yayınlanan yazıda, bu operasyona katılanların bir gün yargılanacağı ve bu işe destek veren gazetecileri de kötü sürprizlerin beklediği yazıldı.

35 yıl sonra Kenan Evren'in kendisini koruyan yasalara rağmen yargılandığının hatırlatıldığı yazıda, adı yosuzluk iddialarına karışan siyasilerin de yargılanacağı belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"(...)Siyasi irade kendini kurtarmak için hukuk ve adalete darbe yapmayı tercih etti. 6 aydır yargı siyasi iradenin iki dudağı arasında. Al dediğini alıyor, tut dediğini tutuyor.(...) Acaba yolsuzlukları örtbas etmek için seferber olmuş bu talihsiz kadrolar kaç yıl daha Türkiye’de söz sahibi olacaklarını düşünüyorlar? 1 yıl, 5 yıl, 10 yıl? Bu hukuksuzluklara çanak tutanların tek bir güvenceleri var: Başbakan. Oysa hukuk baki ama insanlar fani."

HAKİMLER, SAVCILAR, MEDYA YÖNETİCİLERİ... HEPSİ YARGILANACAK
Operasyonlarda rol alan tüm görevlilerin ve hatta bu operasyonları haberleştiren medya yöneticilerinin yargılanacağının belirtildiğini yazıda şöyle devam edildi:

"(...) ellerindeki yasalara değil AKP’li siyasilerin talimatına göre imzalar atan başsavcılar, savcı ve hakimler, bunları uygulayan emniyet müdürleri… Yürütmeyi yargıya isyan ettirenler, Organize Suçlar masasındaki tuzaklar… 80 rehineyi unutturup bütün bir devlet istihbaratını Hizmet’i bitirmek için seferber edenler… Halkın vergileriyle ayakta duran devletin televizyonunu AKP yayın organına çevirenler, değişmez bir vuvuzela sesi gibi çın çın öten, her gün istihbarat havuzu kaynaklı aynı paralel manşeti yapan gazeteler... Bunların yayın yönetmenleri hatta sahipleri hukuk geri geldiğinde hesap vermeyeceklerini mi düşünüyor?"

TABELA SÖKENLER BAŞLARINA GELECEKLERİ HESAPLIYORDUR
Tehdit havasında devam eden yazıda Türkçe Olimpiyatları’na salon vermeyenler ve "AKP’nin valisi olmayı içine sindirip" bu talimatlara sessiz kalan valilerin, dershane tabelasını indirenler için de "Belediyeleri tüm imkânları ile suistimal edip beyefendi E5’ten geçerken tedirgin oluyor diye vergisi ödenmiş dershane tabelasını sökenler... Bir gün bu topraklara hukuk geri geldiğinde başlarına gelecekleri hesaplıyorlardır herhalde…" diye yazıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.06.2014 00:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol