“TBMM'DE BAŞÖRTÜSÜ OLMAZ...“

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TÜSİAD'ın yeni anayasa önerisinde yer alan başörtüsüyle ilgili düzenlemeye ilişkin, "Üniversiteler de olabilir, ancak TBMM'de, hastanede, yargıda, okulda olmamalı" dedi.

23 Mart 2011 Çarşamba 14:28
“TBMM'DE BAŞÖRTÜSÜ OLMAZ...“

CHP Grup Başkanvekili İnce, TBMM düzenlediği basın toplantısında telefonlarının dinlenildiğine dair kuvvetli şüphelerinin olduğunu bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iki defa soru önergesi verdiğini ancak net bir cevap alamadığını ifade etti. İnce daha sonra bilgi edinme kanunu kapsamında da bu konuda bilgi almak için başvuru da bulunduğunu ancak yine sonuç alamadığını söyledi. İnce, "Sıradan vatandaşın halini siz düşünün. Bir milletvekili iki defa soru önerisi veriyor, 13 aydır mücadele ediyor. Bu konuda bilgi edinmeye müracaat ediyor yine bilgi alamıyor" dedi. 

Vatandaşlardan bu konunun üzerine gitmesini söyleyen İnce, bu konuda duyarsız kalmaları durumunda bir gün kendilerinin de başına böyle bir şeyin gelebileceğini ifade etti. İnce daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bir gazeteciyi dinletmesine ilişkin yer alan haberlerin anımsatması üzerine İnce, "Bu ülkenin yönetimi, can güvenliği insanların haberleşme özgürlüğü eski Genelkurmay Başkanı'ndan yada yeni Genelkurmay Başkanı'nından sorulmaz. Bu ülkede haberleşme özgürlüğünü ben Başbakan'dan sorarım. Gerisi laf-ı güzaftır" dedi. 

TÜSİAD'ın yeni anayasa önerisini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine İnce, "TÜSİAD'ın anayasa ile ilgili görüşlerini sabah ben de sizler gibi basından okudum. Bu konuyu bilmediğim için zaman içinde ben ve partim bu konuda açıklamaları yaparız" karşılığını verdi. 

İnce, BDP'li Sebahat Tuncel'in polise tokat atmasını ise, "Yakışmadı. Hiç olmadı" diyerek eleştirdi. Dokunulmazlıklarla ilgili bir soru üzerine İnce, dokunulmazlıkların kaldırılması değil, sınırlandırılmasını istediklerini ifade etti. Yalova'dan AK Parti'nin milli basketbolcu İbrahim Kutluay'ın kendisine rakip gösterilmesine ilişkin soru üzerine İnce şunları söyledi:

"Şunu biliyorum. Yalova küçük bir butik ildir. Sayın Başbakan'ın AK Parti'de zaman içerisinde görev yapmış 4 il başkanının çağırıp 'Güçlerinizi birleştirin, Yalova'yı 2-0 yapın, Muharrem İnce'nin sırtını yere getirin' dediğini Yalova'da herkes konuşuyor. Şöhretin peşindiler biliyorum. Ama açılım politikasında Kevin Costner da destek vermişti. Bence İbrahim Kutluay'ın 1. sıraya koyacaklarsa Kevin Costner'ı da 2'ye koysunlar. İthal öğretmen getiriyorlar ithal milletvekili de getirsinler. Çabaları boşunadır. Hiç merak etmeyin, Yalova halkı her şeyi bilir, Yalova halkı baskılara boyun etmez. İttifaklara kumpaslara aldırmaz. Öyle bir korkum yok." 

TÜSİAD'ın yeni anayasa önerisinde yer alan başörtüsü ile ilgili düzenlemeye ilişkin soru üzerine İnce, üniversitelerde başörtülü eğitim yapılabileceğini ancak, TBMM'de, okulda, hastane, yargıda başörtülü kadının olmaması gerektiğini söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol