ŞİDDETİ SADECE ÖCALAN DURDURURMUŞ!

Devlet-PKK temaslarını bilen 'Balıkçı' lakaplı İlhami Işık: Öcalan, sadece devletin değil, KCK ve PKK’nin de kendisine yardımcı olmadığını söylüyor

02 Ağustos 2011 Salı 13:42
ŞİDDETİ SADECE ÖCALAN DURDURURMUŞ!

 Silvan olayı sırasında, bu ülkede barış görüşmesinin en uç noktası yapılıyordu. Silvan olayı, Türk kamuoyunda bir aldatılma duygusu yarattı. Savaşın sertleşmesini durdurabilecek tek kişi Öcalan’dır.”


Kandil, ‘Ben öldürüldüm. Ben 40 bine yakın ölü verdim. Ben savaştım. Fedakârlığı ben yaptım. Ve, bunun siyasetini de ben yapmalıyım. Kürtleri ben yönetmeliyim’ ruh hali içinde ve duruşunda.”

“Silahlı bir gücün yönetiminden demokrasi çıkmaz. Demokrasi, silahlı gücün doğasına aykırıdır. Silahlı güçler, düşmansız yaşayamazlar. Düşman yoksa, düşman yaratırlar. Toplumların yönetimi silahlı güçlere bırakılamaz.”

İşte bu sözler devlet ile İmralı arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen 'Balıkçı' lakaplı İlhami Işık'a ait. Silvan saldırısı sonrası ortam gerildi. Herkes ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. Toplumu sarsan terör saldırıları sonrası Neşe Düzel, lhami Işık ile konuştu.

ÖCALAN İFŞA ETTİ

Öcalan'ın "çekiliyorum" sözünün ne anlama geldiği anlattı: "Kürt siyasi hareketinin, “Biz tümüyle önderliğimizin öngördüğü şekilde davranıyoruz” sözü böylece Öcalan tarafından doğrulanmamış oldu."

PKK NEDEN KIZIŞTIRIYOR?

'Kandil neden Öcalan'ı devreden çıkarmak istedi?' sorusuna Işık, "Tümüyle Öcalan'ı devreden çıkarmaktan ziyade "Bu sürece ben de katılmak istiyorum" diyor. Kandil kendi durumunun müzakerelere tam yansımadığı inancında. Tasfiye edileceği endişesiyle kendisinin de dikkate alınmasını istiyor. Tasfiye endişesinden ancak böyle kurtulacağını düşünüyor" şeklinde görüş belirtti.

KANDİL'İN RUH HALİ

'Balıkçı' Kandil'in ruh halini de şu ilginç sözlerle anlatıyor: "Klasik solda ve daha da çok Stalinist ağırlıklı solda değişim ve dönüşümden ziyade, "Ben yaptım, ben ettim. Ben aldım, ben alırım" diyen bir ruh hali ve duruşu egemendir. .. Kandil, "Ben öldürüldüm. Ben 40 bine yakın ölü verdim. Ben savaştım. Bunun fedakarlığını ben yaptım, ceremesini de ben yapmalıyım" ruh hali içinde ve duruşunda."

PKK ÖCALAN'I DİNLER Mİ?

Örgüt son dönemdeki hareketleriyle Öcalan'ın dinlemiyor gibi görünse de inkar edilemez gücünü İlhami Işık, işte bu sözlerle anlatıyor:

"Eğer işin adını koyarak çağrıyı net bir biçimde yaparsa, Öçalan'ın bu çağrısına olumsuz cevap veren kim olursa olsun, o kişi Kürt nezdinde sorgulanır. Kürt cephesinde onu açıktan karşısına alanların gücü zayıflar. Ben böyle bir kalıcı ateşkes çağrısının bir ihtimal Ramazan'da olacağını düşünüyorum."

HER ŞEYE RAĞMEN SÜREÇ OLUMLU

Son saldırıların aksine gelişmelerin iyiye gideceğini savunan Işık, yeni anayasa sürecine girilmesinin olumlu olduğuna dikkat çekerek sürecin PKK aleyhine işlediğini savunuyor:

"Bugün ne bölgesel ne de küresel konjonktür silahla özerklik ilan etmeye müsait. Zaten Öcalan'ın son eleştirilerinden sonra, Kandil de KCK da, kendisini gözden geçirecek. Devrimci halk savaşı ve çatışmalar duracak. Yeni bir anayasa sürecine giriliyor. Öcalan'ın bu açıklamalarından sonra, sivil siyaset daha yüksek ses çıkaracak. Her şeye rağmen süreç PKK'nın sınır dışına çekilmesi yönünde ilerliyor."







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol