'REYHANLI'YA 5 ASKERİ HELİKOPTERLE GİTTİ...'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Reyhanlı’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında alınan güvenlik önlemlerine göndermede bulunarak, “Türkiye’nin bir ilçesine 5 askeri helikopter ile giden Başbakanın, artık Başbakanlığı tartışılır” dedi.

28 Mayıs 2013 Salı 14:56
'REYHANLI'YA 5 ASKERİ HELİKOPTERLE GİTTİ...'

 Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in vefatı dolayısıyla duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Nazmiye Demirel’in vefatı dolayısıyla 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, “Allah rahmet eylesin. Örnek bir Türk ailesini simgeleyen kadındı. Bütün yaşamını politikanın içerisinde geçirdi. Saygın konumunu her zaman korudu. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Burdur’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında esnaf ve sanayicilerle bir araya geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, ziyaretleri sırasında esnaf ve sanayicilerin şikayetlerini dinlediğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Emin olun her tarafta şikayet var. Çiftçiyi dinliyorsunuz biz bittik diyor, süt üreticisini dinliyorsunuz biz mahvolduk diyor. Balık yetiştirip Avrupa’ya ihraç eden kişi ben artık çiftliği tamamen kapacağım diyor. Küçük sanayi sitesindeki sanayici ‘burayı yarı açık cezaevine’ döndürdüler diyor. Herkesin şikayeti var. Onlara şunu söyledim, Burdur’un, belediyeden kaynaklanan sorunlarının çözülmesini mi istiyorsunuz dedim ‘evet’ dediler. Demokraside çare tükenmez, seçim geliyor. CHP’li bir belediye başkanı seçersiniz görürsünüz halka hizmetin nasıl verildiğini” diye konuştu.

“BİZ, SİYASETİ ONURLU TÜRKİYE İÇİN YAPIYORUZ”

Siyasetin halka hizmet olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, siyasetin görevinin halkın sorunlarını çözmek olduğunu, kendilerinin siyaseti ceplerinin dolması için yapmadıklarını vurguladı. Siyaseti yandaşlara ihale vermek için yapmadıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Biz siyaseti yedik göbek akrabamız köşeyi dönsün diye yapmıyoruz. Biz siyaseti kul yemek için yapmıyoruz. Biz siyaseti bu halk için yapıyoruz, bu vatandaş için yapıyoruz. Siyaseti onurlu Türkiye için yapıyoruz” dedi.

Memurun, işçinin, çiftçinin ve esnafın sorununun çözüm adresinin CHP olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, çözümün yerinin CHP olduğunu kaydetti.

Haksızlığa uğrayanların her zaman yanlarında olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz mazlumların partisiyiz. Kimse unutmasın bunu” diye konuştu.

Antalya ve Burdur ziyaretlerinde yaptığı konuşmaları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Geçmişte merkez sağa oy veren bütün yurttaşları CHP’nin şemsiyesi altına çağırdım ve onlara şunu söyledim; ‘söz konusu vatansa geresi teferruattır’” şeklinde konuştu.

“ORTADOĞU’NUN ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sayın Başbakan vizeyi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü ve Reyhanlı’ya gitti. Allah aşkına haberleri izlerken biraz ürpermedim deme doğruyu söylememiş olurum. 5 askeri helikopter, binlerce polis, özel bereliler… Ne oluyor dedim Başbakan düşman ülkesine mi sefer yapıyor dedim. Reyhanlı’ya gidiyorsun sen, Reyhanlı’ya. Reyhanlı’ya gidiyor dinleyici dışarıda, polis dışarıda, ne oluyor Reyhanlı’ya. Benim gibi gidemiyorsun ve vatandaşa merhaba diyemiyorsun. Çayını ve kahvesini içemiyorsun. Sen Başbakan mısın? Kusura bakmayın ama 5 askeri helikopterle Türkiye’de bir ilçeye Başbakan gidiyorsa onun Başbakanlığı tartışılır artık. Kusura bakmasın. ABD’de beyzbol sopasını yedikten sonra dünyası değişti. Ne yapacağını bilmiyor, kime saldıracağını bilmiyor. Hiç endişelenme Recep Tayyip Erdoğan sonuna kadar sana bütün bunların hesabını soracağız. Siz hiç şöyle bir iktidar duydunuz mu 90 yıllık cumhuriyet tarihinde. Askerlerin başına çuval geçirilir, adamdan tık yok. Sen hangi ülkenin Başbakanısın. 14 kişi Cilvegözü’nde katledilir adamdan tık yok. 52 yurttaşımız Reyhanlı’da hayatını kaybeder sorumlu CHP’dir. Malum hava sıcak bununda sorumlusu CHP’dir. Ben çok iyi biliyorum. Uludere’de 34 yurttaşımız katledilir sorumlusu yok. Ben ne söylemiştim senin izlediğin dış politika nedeniyle, sen Ortadoğu’nun şamar oğlanına döndün demiştim.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2013 14:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol