'O GÖRÜŞMENİN KAYDINI AÇIKLAYIN'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trump ve Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin halka açıklanması gerektiğini söyledi.

25 Ocak 2018 Perşembe 16:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Amerika Birleşik Devletleri'nin teröre karşı çok açık ve net tavır takınmasını da istiyoruz. Teröre karşı ortak mücadele etmek gerekiyor. Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleye de herkesin destek vermesi gerekiyor" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonunu ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından Zeytin Dalı Harekatı ve gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Ordumuz bu konuda güzel bir mücadele veriyor. Terörden en çok zarar gören biziz 30-35 yıldır. Teröre karşı mücadele etmek insanlığın ortak görevidir. Telefon görüşmeleri (ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşme) konusuna gelince en iyisi konuşmaları bant olarak yayınlasınlar böylece bütün gerçekler ortaya çıkmış olsun. Türkiye'nin yaptığı açıklamaları değerli buluyoruz. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri'nin teröre karşı çok açık ve net tavır takınmasını da istiyoruz. Terör bölgede büyük sorunlar yaratıyor. Teröre karşı ortak mücadele etmek gerekiyor."

BEYAZ SARAY'IN AÇIKLAMASI

Görüşmenin ardından Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamada "Trump Afrin'de artan şiddetin Suriye'deki ortak hedeflere ulaşamama riski doğurduğunu söyledi" ifadeleri yer almıştı. Beyaz Saray, Trump'ın Türkiye'yi çatışmasızlığa davet ettiğini ve askeri eylemlerini sınırlandırmasını istediğini duyurmuştu.

Açıklamada "Trump ayrıca Türkiye'nin yıkıcı ve gerçek dışı söylemleri ile Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşları ve çalışanlarına dair kaygılarını iletti" denmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Beyaz Saray'ın yazılı açıklamasını yalanlayarak, "ABD'nin yazılı açıklaması görüşmenin içeriğini tam yansıtmıyor. Trump görüşmede 'Tırmanan şiddetten kaygı'dan söz etmedi. Görüşmede Türkiye'deki OHAL'e değinilmedi" açıklamasını yapmıştı.

EMİNAĞAOĞLU'NUN CHP GENEL BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Kılıçdaroğlu, Eminağaoğlu'nun CHP Genel Başkanlığına adaylığı hakkında da gazetecilerin sorduğu soruya yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle: 

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin özelliği CHP yöneticilerinin seçimle gelmiş olmasıdır, atamayla değil. Ve biz demokrasiyi savunuyoruz. Elbetti genel başkanlığa da, il başkanlığına da, ilçe başkanlığına da değişik adaylar çıkar. Kuralı vardır. Adaylar çıkar, demokratik yollarla yarışır. Birisi başkan olur, sonra herkes ona destek verir. Bizim temel kuralımız budur"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2018 01:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol