'MİLYONDA BİR DE OLSA TEHLİKE VAR'

Başbakan Erdoğan, Japonya ile Sinop'a nükleer santral yapımı için imzalanan anlaşma sonrası yaptığı açıklamada 'risk' eleştirilerine değindi, "Milyonda bir de olsa tehlike var" dedi.

30 Ekim 2013 Çarşamba 10:23
'MİLYONDA BİR DE OLSA TEHLİKE VAR'

 Türkiye ile Japonya arasında Sinop'a nükleer enerji santrali yapımı için anlaşma imzalandı.

 
Başbakan Erdoğan ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, imza sonrası Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıda nükleer santrale ilişkin bilgiler veren Erdoğan, "Milyonda bir de olsa tehlike var" dedi.
 
Erdoğan, Fukuşima'daki nükleer santralde kazalar yaşandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
 
"Şunu da biliyoruz ki 'Kaza hiçbir zaman yüzde 100 yoktur' denilemez, milyonda 1 de olsa böyle bir tehlike, böyle bir kaza olabilir. Bunları da görmemezlikten gelmek mümkün değil.

Onun için de biz şu anda böyle bir nükleer enerjinin olması gereğine inanıyorsak, bu adımı atarız. Nitekim birinci adımımızı, Rusya Federasyonu ile attık.

İkinci adımı da şu anda Japonya ile atıyoruz ve şu andaki bütün arzumuz, hızla bu yatırımı gerçekleştirebilmektir."
 
'UÇAKTA GARANTİ VAR MI?'
Benzer tehlikenin uçaklarda da olduğuna işaret eden Erdoğan, "Uçaklara biniyoruz değil mi? Elimizde yüzde 100 garanti var mı? Her şey başımıza gelebilir. Ama burada adeta yüzde 100 güvenlik tedbirini, her marka, firma yatırımını yaparken almaktadır. Buna rağmen uçaklar da düşüyor; düşmez diye bir şey yok. Araçlara biniyoruz. Araçlar kaza yapıyor. Kaza yapıyor diye araca binmeyecek miyiz, uçaklara binmeyecek miyiz?" ifadelerini kullandı.
 
ABE: ÖNLEMLER ALINDI
Japonya Başbakanı Abe ise Erdoğan'ın bahsettiği tehlike için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.
 
Amaçlarının en yüksek emniyetin sağlandığı nükleer enerjiyi sağlamak olduğunu kaydeden Abe, "Fukuşimadan aldığımız dersleri tüm dünyayla paylaşarak nükleer enerjinin gelişmesine katkıda bulunmak bizim ülke olarak sorumluluğumuz" şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.10.2013 10:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol