KUZU'DAN 'KARŞI DEVRİM' İTİRAFI...

Laiklik tartışmaları için konuşan Burhan Kuzu, Atatürk'ü suçlarken karşı devrim itirafında da bulundu.

28 Nisan 2016 Perşembe 12:46
KUZU'DAN 'KARŞI DEVRİM' İTİRAFI...

 Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, CNN Türk ekranlarında AKP'nin karşı devrime hazırlandığını farkında olmadan itiraf etti.

Didem Arslan Yılmaz'ın 'Gece Görüşü' programına konuk olan Burhan Kuzu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamamalı' sözleri ile ilgili soruya "Bizim laiklikle sorunumuz yok. Siz ortaya çıkan metne bakın" dedikten sonra ilginç açıklamalar yaptı.

1921 ve 1924 Anayasalarında 'Devletin dini İslamdır' yazdığını hatırlatan Kuzu, "Atatürk şeriatçı mıydı o zaman. 1937'ye gelene kadar "devletin dini islamdır" yazıyordu. Atatürk'ün kendisi de 'Hilafeti kurtarmak, saltanatı kurtarmak için biz Ankara'da Meclis'i kurduk' diyordu. Sonra saltanatı da hilafeti de kaldırdı. Biz ne diyelim. 'Atatürk de yeminine uymadı mı diyelim? Her olayı kendi zemininde değerlendirelim" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın ettikleri yemine bağlı kalmadıkları eleştirilerine karşı Burhan Kuzu'nun Cumhuriyet ve laiklik devrimleri ile saltanat ve hilafeti kaldıran Atatürk'e atıfta bulunan bu sözleri 'AKP karşı devrimle laiklik cumhuriyeti ortadan kaldırmaya hazırlanıyor' yönündeki şüpheleri bir kez daha akıllara getirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.04.2016 12:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
BEHCET TETIK 2016-05-01 00:35:08

AKCIGER VE KARACIGER YAGLANMASI ILE YORUM TES
SONUCU GONDERILMISTIR
Bilginize saygilarimla