Kılıçdaroğlu: Açıkça Uyarıyorum...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul dayatmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, "Buna inanıp bu yola gireceklere tek kuruş para vermeyeceğiz" dedi.

23 Aralık 2019 Pazartesi 12:26

Parasını vermeyeceğiz: (Erdoğan’ın ‘Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul ile ilgili müteahhitleri tehdit ediyor’ açıklaması üzerine) Mutfaklarda yangın var. Milyonlarca insan geçim derdinde. Beyefendinin derdi; ben İstanbul’daki rantı nasıl birilerine veririm. O kadar gözleri kararmış ki; kamu kurumlarının bu yanlıştır dediği yazıları bile ÇED dosyasına koymuyorlar. Bu kadar olmaz gerçekten. İstanbul’a ihanet ettiklerini kendileri söylediler. Ben değil onlar söylediler. ‘Hala ihanet etmeye de devam ediyoruz’ diyen de kendisi. Beyefendi gideceğini de gayet iyi biliyor. Sırf ekonomi görüşülmesin, vatandaşın sorunları tartışılmasın diye bir Kanal İstanbul’dur tutturmuş gidiyor. Paran var mı kardeşim, yap bakalım. Nerede bunun ÇED raporu, nerede kamu kuruluşlarının bu konudaki görüşü. Niye kamu kuruluşlarına baskı yapıyorsunuz. Şundan o da emin, ben de eminim: Beyefendi gidici. Gidecek. Birileri kalkıp da öyle köprü gibi yol gibi garantileri alıp, Kanal İstanbul'u yapacağım buradan garantiler de aldım ileride de haklarımı ararım, gelen iktidar da bana bir şey yapamaz demesin. Bugünden herkesi uyarıyorum, özellikle  bu işe soyunacak olanları uyarıyorum. İktidara geldiğimizde kesinlikle parasını vermeyeceğiz.

Yolsuzluğun devamlılığı olur mu? Devletin devamlılığı Türkiye’nin  çıkarları üzerine esastır. Türkiye'nin çıkarlarını peşkeş çekmek diye bir devlette devamlılık yoktur. Yolsuzlukta, haksızlıkta, yandaşa rant paylaşımında devamlılık olur mu? Devamlılık hak hukuk ve adalet üzerinde olur. Derseniz ki ben aldığım ekonomik programlarla Türkiye'de krizi önledim, istihdamı artırdım. Ama siz bunu yapmıyorsunuz. Yandaşlarınıza para aktarıyorsunuz. Bu projenin bir ÇED, bir de güvenlik raporu olacak. Montrö Anlaşması ile bağlantısı var. Normalde iktidarın böyle bir düşünce olabilir. Niye böyle düşünüyorsun diye suçlamam. Ama şunu yapması lazım. Bu işin uzmanlarını çağıracak. Jeologlar, mühendisler, çevreciler, Dışişleri Bakanlığı uzmanlarını çağırır konuşur. Devlette liyakat dediğimiz şey budur. Ama böyle bir gelenek bu iktidarda yok. Çünkü devlette liyakatı bitirdiler. Helikoptere biniyor, İstanbul’un üzerinde gezerken şuraya havaalanı yapalım diyor. Kimsin sen? Hangi bilgin, deneyimin var? İstanbul'un rüzgarını, iklimini biliyor musun? 

Siyasi ömrü yetmeyecek: Beyefendi oturuyor, sabah kalkıyor ben bunu yapacağım diyor. Ben de diyorum sen bunu yapamazsın. Siyasi ömrü de yetmeyecek zaten. Gidecek. İlk seçimde gidecek. Bu kadar işsizlik var, ben size iş buluşacağım diye bir çaba göstermiyor. Çünkü işsize iş bulmak ona rant olarak bir gelir sağlamıyor; ona da çevresine, saray erkanına ve ailesine bir gelir sağlamıyor.  İşsize iş bulmak bir toplumsal soruna çözüm bulmak demektir. İş bulmak halktan yana bir ülkeyi yönetmek demektir. Siz kalkıyorsunuz yandaşlarınıza  kaynak aktarmak için böyle bir proje başlatıyorsun. Yapamaz. Para da alamazlar. Giren insanlar da para alamazlar.

Her şey çok daha güzel olacak: (2020 yılına ilişkin beklentilerinin ne olduğu sorusu üzerine) 2020’yi çok iyi görüyoruz. 2020’de Türkiye siyaseten yeni bir başlangıç yapacak. Toplumun yerel seçimlerde elde ettiği umudu 2020’de daha da büyüteceği kanısındayım. Bizim belediye başkanlarımız gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Onların çalışmalarını düzenli olarak ölçüyoruz zaten. Toplumun da ciddi bir beklentisi var. Her şey güzel olacak demiştik. Şimdi her şey çok daha güzel olacak. Çok daha güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Asla karamsar olmadım. Karamsar olma gibi bir lüksümüz de yok. Hepimizin ortak çaba harcaması lazım. Türkiye çok daha güzel yönetimlere layık. Hesap vermekten çekinmeyen insanlar olmalı. Sorunlara kilitlenen ve sorunları çözmek için özel çaba harcayan siyasetçiler olmalı. Toplumsal ayrışmayı büyük ölçüde ortadan kaldıran, etnik kimlik, inanç ve yaşam tarzı üzerinden ayrışmayı kaldıran, var olan ekonomik sorunlara eğilen, demokratik bir ülke olacak Türkiye. Bunu yapacağız. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.12.2019 12:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol