KANGURU TORBASIYLA YAKALANAN O MU?

1991’de Polis Akademisi'ndeki kura çekiminde 'Çift gözlü torbayla' yakalanan kişinin, bugünkü İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay olduğu öne sürüldü.

10 Haziran 2013 Pazartesi 09:40
KANGURU TORBASIYLA YAKALANAN O MU?

 Gezi Parkı olayları eski defterleri de açtırdı. 1991’de Polis Akademisi'ndeki kura çekiminde ‘’Çift gözlü torbayla’’ yakalanan kişinin, bugünkü İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay olduğu öne sürüldü. Bilkay, İzmir’deki gösterilerde, çivili sopa kullanan sivil polisler nedeniyle şimşekleri üzerine çekmişti.

Bilkay’ın Polis Akademisi'nde 22 yıl önce karıştığı öne sürülen olay, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran tarafından TBMM’ye getirildi. Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplaması istemiyle verdiği önergede ‘’Polis Akademisi'nde 1991 yılında  sahtecilik nedeniyle iptal edilen kura çekiminde, dönemin  Emniyet Genel Müdürü Ünal Erkan tarafından çift gözlü torba ile yakalanan kişi, o zaman Başkomiser olan Ali Bilkay mıdır ve meslekten ihraç edilip geri mi dönmüştür?’’ sorusunu yöneltti.

NASIL YAKALAMIŞTI?
1991 yılında Ankara’daki Polis Akademisi'ndeki kura çekiminde sahtecilik ortaya çıkarılmıştı. ‘’Kanguru’’ adı verilen bir torbanın içinde 2 göz olduğu, küçük gözde bulunan kağıtları çekenlerin istihbarat, kaçakçılık ve trafik hizmetlerine ayrıldığı belirlenmişti. Dönemin Emniyet Genel Müdürü Ünal Erkan bu olayı daha sonra şöyle anlatmıştı:

‘’Kura çekiminde kayırmacılık yapılacağı yönünde duyum almıştım. Emniyet Genel Müdür yardımcısı Ümit Erdal ile birlikte taksiyle akademiye gittik. Anıttepe'deki binanın kütüphanesinde kura çekimi yapılıyordu. Yeni mezunlar içeri tek tek alınıyordu. Kayırılacak eleman özel olarak hazırlanmış torbadan kura çekiyordu. Orada gördüklerimizi bir tutanakla tespit ettirdim ve soruşturma açıldı.’’

1980 yılında Polis Akademisi’nden mezun olan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, 1985 yılında misyon koruma görevi için ABD’nin Los Angeles kentinde 2 yıl görev yaptı. 1988’de Polis Akademisi'ne atandı. Daha sonra Hakkâri ve Yozgat’da çalıştı. Sakarya ve Afyon il Emniyet Müdürlüğü de yaptı. 10 Kasım 2011’de, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.06.2013 09:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol