İŞTE O SITKI AYAN!..

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paralarını yurtdışındaki şirketlere aktardığını öne sürdüğü Sıktı Ayan kimdir? İşte Sıtkı Ayan'ın öz geçmişi...

28 Kasım 2017 Salı 14:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında açıkladığı belgeler arasında ismi geçen Sıtkı Ayan kimdir? İşte Sıtkı Ayan'ın öz geçmişi...

Sıtkı Ayan adını ilk kez İran ve Türkmen doğalgazının Avrupa’ya taşınmasıyla ilgili projede duyurdu. Wikileaks belgelerinde de adı geçen Sıtkı Ayan, 2008′de yapılan anlaşmayla da ekonomi dünyasında da ilgi çekti.

Sıtkı Ayan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları başlamadan bir gün önce, 16 Aralık'ta AKP hükmetinin verdiği cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci yatırım teşvikini alan ve o dönem 11.5 milyar liraya İran doğalgazını Almanya'ya taşıyacak bir petrol boru hattı inşa edeceğini duyuran iş insanı. Fakat Sıtkı Ayan isminin meşhur olması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği "Kucağımıza düşecekler" lafından sonra gerçekleşti. Yayımlanan tapelerde Erdoğan, Ayan'ın verdiği 10 milyon doları yeterli bulmadığı için bu cümleyi kullanıyordu.

İLAHİYAT OKUDU PETROL İŞİNE GİRDİ

Sivas’ın Gölova beldesinde doğup büyüyen Sıtkı Ayan, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Mesleğini icra yerine petrol işine girdi. Ayan’ın, İran ve Sudan’da petrol ve doğalgaz sahalarıyla ilgili yatırımları da bulunuyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol