'EVET ÇIKMA İHTİMALİ YOK...'

Kılıçdaroğlu Merdan Yanardağ ve Emre Kongar'ın sorularını yanıtladığı Beşinci Boyut programında evet çıkması halinde ne yapacağı sorusuna 'Evet ihtimali görmüyorum' yanıtını verdi.

15 Nisan 2017 Cumartesi 00:41

Kılıçdaroğlu Hayır oylarının yüzde 53 civarında olduğunu söyledi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evet çıkması halinde ne yapacağı sorusuna 'Evet ihtimali görmüyorum' yanıtını verdi. 

Halk oylamasına ilişkin oy tahmininin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "En son gelen tahmin 53 civarında, bizim 'hayır' oyu olacağı yönünde bir tablo var. Bunun içinde şeyler de var. Gizli oy dediğimiz, 'Acaba bu düşüncemi açıklarsam yani 'hayır' dersem başıma bir şey gelir mi?' diyen kitle de var. Onların önemli bir kısmı zaten 'hayır'dan yana tavır takılıyor. Sandığa gidiş oranı ne kadar yüksek olursa 'evet' ile 'hayır' arasındaki fark 'hayır' lehine o kadar büyümüş olur." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının tarafsızlığının ortadan kaldırıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Çünkü Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Şimdi Cumhurbaşkanı tarafsızsa yargıç atayabilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını atayabilir. Ama aynı zamanda bir partinin genel başkanı ise yargıç atayamaz. Atadığı zaman orada yargı siyaset iç içe geçmiş olur." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, 17/25 Aralık sorusuna da verdiği yanıt ise yukarıdaki videomuzda!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.04.2017 00:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol