ERDOĞAN, OBAMA'YI DA ES GEÇMEDİ

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i sert eleştirdi. Eleştiriden Obama da nasibini aldı.

20 Kasım 2012 Salı 13:05
ERDOĞAN, OBAMA'YI DA ES GEÇMEDİ

 İsrail'in Gazze saldırılarını 'meşru müdafaa' şeklinde değerlendiren ABD yönetimini sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Ey ABD, 4 yaşında çocuğu öldürmek meşru savunma hakkı mı" diye sordu.

Erdoğan, "Mavi Marmara tam da bir terör devletine yakışır şekilde saldırıya uğramadı mı? İsrail bu. Obama bunu görmezlikten geldi." dedi.
Erdoğan şunları söyledi;
- Filistinlilere insanca yaşama hakkı teslim edilmedikçe bölgede kan ve gözyaşı dinmez.
- Filistin'e herkes yüzünü çevirse de, herkes yalnız bıraksa da, Filistinli kardeşlerimize biz yüzümüzü çevirmeyeceğiz, onları yalnız bırakmayacağız. 
- Filistin'in haklarını savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.
CÜNEYT ÜNAL'IN SERBEST BIRAKILMASI
- Suriye'de 3 aydır hukuksuz şekilde tutulan gazeteci kardeşimizin, orada 3 ayı aşan çile dolu dönemleri sona erdi. Teslim edildi. Büyük bir memnuniyetle öğrendik. 
- Öncelikle gazeteci kardeşimize "Geçmiş olsun" diyorum. Henüz serbest bırakılmamış kardeşimizin de ailesine kavuşmasını temenni ediyorum. 
- Ancak esir gazeteci daha Türkiye'ye ulaşmadan CHP heyetinin Beşar Esad'la çekilmiş fotoğrafının Türkiye'ye ulaşması manidardır. 
- Bu olayın adeta bir siyasi şov haline getirilmesi üzücüdür. CHP tarihi boyunca her zaman eli kanlı diktatörler nezdinde bir itibarı olmuştur. 
- CHP Hitler'e övgüler düzen, Hitler'in doğum gününü kutlamaya heyet gönderen bir partidir. Mussolini'yi öven, bizzat İnönü eliyle faşist İtalya'ya selam götüren partidir. Hitler yenilince yönünü Stalin'e dönen, 150 Azeri kardeşimizi kurşuna dizileceklerini bile bile Stalin'e teslim eden partidir. Gazze bombalar altındayken İsrail'e selam gönderen partidir. 
- Bu fotoğraf bir utanç vesikasıdır. Bu fotoğraf CHP tarihinde kara bir lekedir.
- Suriye'nin eli kanlı diktatörü Esad CHP'yi parmağında oynatarak Türkiye'ye masaj gönderiyor. Daha bir kaç hafta önce Meclis'te bir vekil Esad için "Canı cehenneme" diyordu. 
- Buradan CHP'ye bir hatırlatma yapmak istiyorum. Türkiye ile Suriye'nin gayrı meşru rejimi arasındaki sorun kişisel bir sorun değildir. Mesele Tayyip Erdoğan ile Beşar Esad arasında değil. Mesele Türkiye Cumhuriyet ile gayri meşru Suriye yönetimi arasında bir meseledir. 
- CHP'yi bir kez daha milli bir duruş sergilemeye davet ediyorum. Suriye'de artık mezhebi bir savaşa doğru gidiş var. Korkumuz budur. Bunu CHP yönetiminin de iyi değerlendirmesi lazım. Yarın kendileri de aynı şekilde değerlendirmeye tabi tutulabilirler.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol