“ERDOĞAN, DOĞUM KONTROL HAPINI BİLE İZLİYOR“

AK Parti'nin TBMM’ye davet ettiği İnsan Hakları Derneği Başkanı, hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı topa tutu, ‘’Doğum kontrol hapını bile izliyorsunuz’’ dedi.

08 Haziran 2013 Cumartesi 12:08
“ERDOĞAN, DOĞUM KONTROL HAPINI BİLE İZLİYOR“

 TBMM Çözüm Süreci Komisyonu'na davet edilen İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Öztürk Türkdoğan, hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı sert biçimde eleştirdi. Türkdoğan, ‘’Bir kadının kullandığı doğum kontrol hapını izlemeye, içki saatine karışmaya devletin hakkı yoktur'' dedi.

Komisyona davet edilen Türkdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarına değinerek, bir Başbakanın, kentin imarına karışmaması gerektiğini söyledi ve halkın özel hayata müdahaleye tepki gösterdiğini belirterek şunları söyledi: 

''Muhafazakar kesim Türkiye'de yıllarca kendi özel yaşamlarına, kendi mahremlerine devletin karışmaması için mücadele etti. Ancak şimdi görüyoruz ki aynı muhafazakar kesim başkalarının yaşam tarzına müdahale edecek uygulamalar içerisine giriyor. Bu, toplumda tepki çekiyor. Bir kadının doğum kontrol hapını sistemden izliyorsanız, bu yaşam tarzına müdahaledir. Devletin buna hakkı yoktur. 'Şu saatte içki iç, şu saatte içki içme' demeye devletin hakkı yoktur.'' 

‘’AİHM’E GİDERİZ’’
Türkdoğan, ''Bir hafta içinde polis müdahalesi nedeniyle 4 bin kişi yaralandı. Böyle devam ederse biz AİHM'e başvuru yapmak durumunda kalacağız'' dedi. Türkdoğan, Türkiye'de yargının tarafsız ve bağımsız olmadığını, karakollarda şiddetin devam ettiğini ve geçen yıl gözaltında 10 kişinin öldüğünü söyledi. 

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bu sözlere kızdı ve AK Parti iktidarının kimsenin özel yaşamına müdahale etmediğini, doğum kontrol hapının, diğer ilaçlar gibi SGK sistemine girdiğini,  alkol konusunda ise kimseye baskı yapılmadığını öne sürdü.

AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin de Türkdoğan'ın yargının bağımsız ve tarafsız olmadığına yönelik ifadesini eleştirdi. Şahin, yargı işleyişinde bazı eksiklerin söz konusu olabileceğini ancak ''bağımsız ve tarafsız değil'' eleştirisini yanlış bulduğunu söyledi. GAZETEPORT

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.06.2013 09:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol