CHP'DEN ÇOK SERT KERKÜK AÇIKLAMASI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kerkük İl Meclisi’nin, kentin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) ilhakı için referandum kararı almasına ilişkin, “Bu gayrimeşrudur. Kınıyoruz ve hiçbir geçerliliği yoktur” dedi.

04 Nisan 2017 Salı 15:55
CHP'DEN ÇOK SERT KERKÜK AÇIKLAMASI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kerkük İl Meclisi’nin, kentin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) ilhakı için referandum kararı almasına ilişkin, “Bu gayrimeşrudur. Kınıyoruz ve hiçbir geçerliliği yoktur” dedi.

“O BAYRAK ORADAN İNMEDİKÇE BARZANİ’NİN TÜRKİYE’YE GELİŞİNE ASLA İZİN VERİLMEMELİ”

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kerkük’te yaşananlara ilişkin şunları kaydetti:

“Türkiye’nin atacağı adım şudur, o bayrak oradan inmedikçe Barzani’nin Türkiye’ye gelişine asla izin verilmemeli. Türkiye kullandırılmamalı. Türkiye’nin siyasetçileri Barzani’nin kuklası haline dönüştürülmemeli. Eğer samimilerse, eğer bunda da kandırıldıklarını düşünüyorlarsa en azından bundan sonraki süreçte bunu yapmalılar. Bunu yapmadıkları takdirde burada, özellikle 2017 içerisinde IŞİD sonrası dönemdeki avantajları da kullanarak Barzani’nin yeni bir bağımsızlık macerasına kalkışabileceğini görüyoruz ve bu konuda uyarılarda bulunuyoruz. Necmettin Kerim, Kerkük’ü Bölgesel Kürt Yönetimi’ne katmak suretiyle kahraman olmak istiyor.

“SAYIN BAHÇELİ BU KONUYLA İLGİLİ DE ESASEN BİR ŞEY SÖYLEMİYOR”

Barzani geldiğinde şaşalı bir şekilde karşılayanlar, en azından Türkmenlerle ilgili de bir kırmızı halı açarlarsa bir mesaj vermiş olurlar. Arka kapıdan alıp görüşme yapma taktiğini bırakırlarsa, kameralar önünde bir poz verirlerse bir mesaj vermiş olurlar. Bu dönemde, Türkmenlerle ilgili konular savsaklanıyor, sahip çıkılmıyor ve Sayın Bahçeli bu konuyla ilgili de esasen bir şey söylemiyor.”

“MEMBİÇ’TEKİ KIRMIZI ÇİZGİ PEMBELEŞTİ”

Fırat Kalkanı Harekatı’nın da apar topar sonlandırıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

“Biz bu harekatın IŞİD’in güney sınırımızdan püskürtülmesinden ve bu harekatın bu amaca hizmet etmesinden memnunuz. İkinci konu, koridor oluşturulmasına bir süreliğine de olsa mani olunmuştur. Bu da askeri bir başarıdır, askerimizin başarısıdır.

Ancak Afrin’deki PKK varlığı devam ediyor. Fırat’ın doğusunda 650 kilometrelik sınırımızdaki PKK varlığı devam ediyor. Membiç’teki kırmızıçizgi pembeleşti, Membiç’teki PKK varlığı devam ediyor. Bu açılardan başarısızdır. Ancak askerlerimizin büyük bir fedakarlıkla ve 70 şehit vererek gerçekleştirmiş olduğu bu sınırlı operasyonun siyasi bir ayağı olmadığı için şu anda ne yapılacağı da bilinmemekte ve muhtemelen akıntıya kürek çekilmektedir.

Hükümetin Suriye konusunda bir stratejisi yoktur, Irak’taki gibi herhangi bir stratejisi yoktur. Amerika’nın peşine takılıp Rakka’yı IŞİD’den alıp, Amerikalılar nasıl ki Musul’un ilçelerini temizletip peşmergeye teslim ettilerse, Rakka’yı da alıp PYD’ye verecekler.”

“KINIYORUZ VE HİÇBİR GEÇERLİLİĞİ YOKTUR”

Yılmaz, “Kerkük İl Meclisi, Türkmen ve Arapların boykot ettiği oturumda kentin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlanması için referandum kararı aldı, ne diyorsunuz?” sorusuna da, şu yanıtı verdi:

“Bunu biliyorduk, böyle bir gelişmenin olacağını. Bir kere şu; bu gayrimeşrudur. Kınıyoruz ve hiçbir geçerliliği yoktur. Tek taraflı böyle bir kararı almak Irak’ın toprak bütünlüğüne, istikrarına ve huzuruna kastetmektir. Bunu kesinlikle kabul etmeyiz, meşru değil ve kınıyoruz.”

“BUNU AÇIKLAYACAK HÜKÜMET”

“Bylock listesi konuşuluyor, nedir bu liste, böyle bir liste var mı?”sorusuna üzerine de Yılmaz, “Kimin elinde olabilir bu liste, hükümetin. Açıklasınlar bilelim, belki bizim komşularımız da vardır. Belki çok tanıdığımız insanlar olabilir. Açıklansın. Hükümetin açıklaması lazım. Hükümetin bu konuyla ilgili şeffaf olması lazım. Bunu açıklayacak hükümet” yanıtını verdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol