CHP BAĞNAZ SAİD'İ NURSİ FENOMENMİŞ...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin tek parti iktidarı döneminde susturulduğunu söyledi.

22 Mayıs 2011 Pazar 15:04
CHP BAĞNAZ SAİD'İ NURSİ FENOMENMİŞ...

 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Dün tek parti döneminin bağnaz ideolojisi tarafından susturulmaya çalışılan Said-i Nursi Hazretleri bugün bütün dünyada başlı başına bir fenomendir'' dedi.

Arınç, Hayrat Vakfı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''4. Milletlerarası Bediüzzaman ve Risale-i Nur Sempozyumu''nda yaptığı konuşmada, etnik, dini, siyasi ve kültürel açıdan çoğulcu bir demokratik yapının inşasında Said Nursi'nin özellikle meşrutiyet döneminde serdettiği düşüncelerin büyük katkı sağladığını söyledi.

Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen İslam'ın evrensel mesajını, zengin bir dil ile yeniden ifade eden Bediüzzaman'ın düşüncelerinin değerinin her geçen gün arttığını vurgulayan Arınç, ''Bu düşünceler insanlık için de değerli ve önemlidir. İslam'ın çatışmacı ve dışlayıcı değil, aksine birleyici ve bütünleştirici olduğunu, onun tefekkürü tüm dünyaya hatırlatmaktadır. Evrensel bir hidayet çağrısı olarak İslam'ın, modernliğin ürettiği sorulara verdiği cevapları biz Said Nursi'nin risalelerinden öğrenebiliyoruz'' diye konuştu.

SAİD'İ NURSİ FENOMENDİR

Said Nursi'yi bugün değerli kılan nedenler arasında onun sadece konuşan değil, aynı zamanda inandığı ve ifade ettiği düşüncelerin ahlaki bir çerçevede yaşamasının da sayılması gerektiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti:

''Dün tek parti döneminin bağnaz ideolojisi tarafından susturulmaya çalışılan Said-i Nursi Hazretleri bugün bütün dünyada başlı başına bir fenomendir. Dün suç delilleri arasına, tespihleri, takkeleri, seccadeler, rahleler, yazılar, risaleler konularak bir suç örgütü gibi sunulmaya çalışılan Said Nursi Hazretleri manevi bir çekim merkezi olan kişiliği ve yaşamı sayesinde bugün, takipçilerini sadece ülkemizde değil, bütün dünyada sevgi, şefkat, ilim ve ahlak varlığı bakımından güzel bir örnek haline getirilmiştir. Onun hayatından ve eserlerinden feyizlenen insanlar bütün dünyaya yükü, ilim, inanç, irfan, sevgi ve özgürlük olan bir kervanı yola çıkarmışlardır. Bu kervanın yolcuları, dünyanın pek çok ülkesinde okullar, yurtlar, kültür merkezleri, üniversiteler, vakıflar, dernekler, ticari organizasyonlar ile Bediüzzaman'ın yaktığı nurlu meşaleyi bir aydınlanma hareketine dönüştürmüştür.''

"HER TÜRLÜ KOMPLO ÇARESİZ KALMIŞTIR"

Bülent Arınç, Said Nursi'nin üzerine atılan çeşitli suçlarla komplolarla susturulmak istendiğini söyledi:

''Ona aklın alamayacağı iftiralar atılmış, akıl dışı suçlar isnat edilerek susturulmak istenmiştir. Ancak yüreğindeki vatan ve millet sevgisi karşısında her türlü komplo çaresiz kalmıştır. Çünkü onun başta ülkesi olmak üzere tüm dünya insanlığı için söyleyeceği sözleri vardı. Onu susturmaya çalışanlar hakikati anlatan sözün gücüne hiçbir şeyin güç yetmeyeceğini hesap edememişlerdir. O yalnızca haktan, hukuktan, özgürlükten, inanç ve düşünce özgürlüğünden bahsediyor, herkesin inandığı gibi yaşamasını istiyordu. Kimsenin inancına ve düşüncesine pranga vurulamayacağını savunuyordu. Ülkenin de insanlığın da hür ve özgür ortamlarda büyüyeceğini düşünüyordu. Bugün, insan hak ve özgürlüklerini kendisine ilke edinmiş, katılımca, çoğulcu ve hakiki demokrasinin inşası için harekete geçmiş ülkemizde ve insanımızdaki özgürlük ve demokrasi sevdasında, Said Nursi Hazretlerinin mücadelesinin ve düşüncelerinin büyük katkıları olmuştur.''







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol