ÇANKAYA'DA İLK ONU AĞIRLAYACAK

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu bu akşam saat 22.00'de Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

28 Ağustos 2014 Perşembe 11:19
ÇANKAYA'DA İLK ONU AĞIRLAYACAK

 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin yeni genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun görüşme saati belli oldu. İki lider bugün yapılacak devir teslim töreninin ardından akşam saat 22.00'de Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den devralacak olan Erdoğan, görüşmede Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini verecek.

DAVUTOĞLU'NUN İLK DURAĞI KONYA
 
Konyalılar'ın günlerdir bu günün heyecanını merakla beklediğini ifade eden Davutoğlu, "İnşallah ben de en kısa zamanda Konya'ya geleceğim. Hükümetimiz güven oyunu alır almaz ilk ziyaretim de tabii Hz. Mevlana'ya... İnşallah saygımızı, sevdamızı ileteceğiz" ifadelerini kullandı.
 
"Değerli hemşehrilerim, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Bugün tarihi bir kongreyi gerçekleştirdik" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Her şeyden önce sizler adına Sayın Cumhurbaşkanımızın Konyamız'a göstermiş olduğu ve Konyamız ile birlikte bendenize de göstermiş olduğu teveccüh dolayısıyla teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayrıca Türkiyemiz'in her yanından gelen AK Parti delegeleri tam bir mutabakat halinde sizin hemşehriniz olan ve Türkiye'nin bu anlamda her zaman hizmetkarı olmaktan gurur duyan bendenize bu görevi tevdi etti. Şimdi yeni bir ufuk var önümüzde. Bu yeni ufuk Hz. Mevlananın muhabbetini, aşkını ülkemizin her yanına onun da ötesine çevre ve komşu ülkelere ve bütün insanlığa sunabilmektir. Sadece dış politika olarak değil, ülke politikası olarak, siyaset anlayışımız olarak, Hz. Mevlana'dan esinlenen bu yeni Türkiye vurgusu, inşallah yankılanarak bütün dünyada karşılığını bulacaktır."
 
Davutoğlu, "Konyamız'ın her bir köşesine teşekkür ediyorum. Her ilçesine, her beldesine, mahallesine ve her köyüne bir kez daha teşekkür ediyorum. Konya'da son seçimlerde aldığımız büyük başarı, hem mahalli hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizi daha da güçlü kıldı. Gururla Konyamız'ı her yerde andık. Tekrar bütün Konyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Dualarınızı eksin etmeyin. İnşallah en kısa zamanda hükümetimiz güven oyu almasına müteakip Konya'ya gelip, her bir hemşehrimizle tek tek kucaklaşacağım" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.08.2014 14:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol